Kohvifestivalil valas kõige kaunimaid piimakujundeid lätlane

BNS
Copy
Paper Milli röstikoja kohviekspert Edgar Silputnins.
Paper Milli röstikoja kohviekspert Edgar Silputnins. Foto: Hanna Rebeka

Laupäeval Kultuurikatlas peetud kohvifestivali baristavõistlusel selgus parim piimakujundite valamise meister, kelleks osutus sel aastal Paper Milli röstikoja kohviekspert Edgar Silputnins.

Meistritiitli pälvinud Silputnins osales võistlusel juba kolmandat aastat. Kui esimene kord pälvis ta teise koha, siis möödunud aastal jäi esimene võistlusring tema jaoks viimaseks.

«Eks ma eeldasin, et oskan midagi teha ja tulin siia võistlema, aga võit tuli tegelikult üllatusena,» ütles Silputnins, kelle sõnul oli võistluse üheks keerulisemaks osaks just kavandite loos, sest kunagi ei tea, millise keerukusega kaardi sa võistlejana tõmbad.

Võistlustel pälvis teise koha Alina Sinkevych Lätist Kalve Coffee röstikojast ja kolmanda Ave-Triin Uusküla Surface kohvikust. Kohvifestivali peakorraldaja Kennet Sarve sõnul oli konkurss võistlejate jaoks kindlasti pingeline, kuid samal ajal kogemust väärt.

«Eks igal võistluse juurde käib pisike pabistamine ja latevõistlusel tekitab see kätevärinat, millest sealsed võistlejad tihti räägivad, kuid nagu näha, siis suudavad nemad sellest üle olla,» kommenteeris võistlust Sarv ning lisas, et tänaseid finaliste iseloomustab meisterlik kujundivalamisoskus.

Piimakujundite valamise võistlusel tuli osalejatel loosiga tõmmatud kujund võimalikult täpselt ja ajaraamis püsides kohvile valada. Võistlus oli üles ehitatud playoff–meetodil: võisteldi paarides, igast võistluspaarist parim sai edasi järgnevasse vooru, kuni alles jäi kaks viimast edasipääsenud võistlejat ehk finalisti. Finaalis selgitati välja võistluste võitja. Kokku osales võistlusel 16 võistlejat nii Eestist, Lätist kui ka USA-st.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles