Balti kolleegidega kohtunud Kallas: ootame Vene turistide küsimuses Euroopa Komisjonilt soovitusi (10)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kallas Läti ja Leedu kolleegidega.
Kaja Kallas Läti ja Leedu kolleegidega. Foto: Laima Penek | Lithuanian Government

Peaminister Kaja Kallas (RE) kohtus pühapäeval Berliinis enne Hayek’i fondi auhinna tseremooniat Läti peaministri Krišjānis Kariņši ja Leedu peaministri Ingrida Šimonytėga, kus arutati muuhulgas Vene turistide Euroopasse voolamise pidurdamist.

Kohtumisel tõdeti, et Putin loodab, et Läänemaailm kaotab esimesena kannatuse ning on valmis järeleandmisi tegema. «Me ei lase sel juhtuda. Seniks kuni Ukraina pole Venemaad oma territooriumilt tagasi löönud peab vaba maailm jätkama Venemaa isoleerimisega ja sanktsioonide tugevdamisega,» kinnitas Kallas.

«Olen sõja algusest kutsunud üles piirama Venemaa sissetulekuid, mida nad saavad energiakandjate müügitulust – selle abil peab Kreml ülal oma sõjatööstust,» ütles Kallas. «Reedene G7 otsus Vene naftale hinnalae kehtestamiseks on väga oluline samm, see vähendab Venemaa võimalusi energiarelva meie vastu kasutada ning suurendab ELi sanktsioonide mõju. Mida rohkem riike hinnalae kokkuleppega liitub, seda mõjusam see on,» lisas ta.

Euroopa Liidus peame kiiresti edasi liikuma ka järgmise veel tugevama sanktsioonipaketiga. Turistide voog Venemaalt peab oluliselt vähenema. «Jätkame ühiselt tööd selle nimel, et jõuaksime selles küsimuses ka üle-euroopalise lahenduseni ja ootame Euroopa Komisjonilt selles vallas soovitusi,» ütles Kallas.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles