Kanada politsei jahib kümme inimest tapnud pussitajaid

Copy
Kanada politsei asekomissar Rhonda Blackmore pressikonverentsil.
Kanada politsei asekomissar Rhonda Blackmore pressikonverentsil. Foto: Michael Bell/Scanpix

Kanada kahes põlisrahvaste kogukonnas tapeti erinevates pussitamistes vähemalt 10 inimest ja veel mitu ohvrit sai vigastada, teatasid võimuesindajad.

Politsei teatel aetakse kolmes provintsis taga kahte kahtlusalust. 

«Leidsime 10 surnud inimest James Smith Cree Nationi ja Weldoni kogukonnas, mis asuvad Saskatchewanis,» ütles Kanada politsei asekomissar Rhonda Blackmore pressikonverentsil.

«Vigastada on saanud veel mitu inimest, kellest 15 on praeguseks toimetatud haiglasse,» lisas Blackmore. Kuuldavasti jõusid mitu inimest meditsiiniasutusse omal jõul.

«Motiive on praegu väga keeruline oletada,» sõnas politseinik.

Saskatchewanis anti hommikul kohaliku aja järgi üldsusele hoiatus ohtlikust inimesest, kui politsei hakkas eri paigust saama teateid pussitamiste kohta. Esimene hädakõne tuli kohaliku aja järgi pärast poolt kuut hommikul ehk Eesti aja järgi pärastlõunal.

«Otsime aktiivselt kahte kahtlusalust ja viime läbi uurimist mitmes kuriteopaigas,» sõnas Blackmore. Võimud usuvad, et osa ohvritest oli teadlikult välja valitud ja mõnda rünnati juhuslikult.

Kui saadi teade, et kahtlusaluseid märgati Regina linnas ehk pussitamiskohtadest enam kui 300 kilomeetri kaugusel, siis laiendati hoiatust ka Manitoba ja Alberta provintsi. Kogu kõnealune piirkond on Euroopast vaid umbes poole väiksem.

Kanada politsei täpsustas hilisemas teadaandes, et veresauna korraldamises kahtlustatakse 30-aastast Damien Sandersoni ja 31-aastast Myles Sandersoni. Mõlemal on mustad juuksed ja pruunid silmad. Kahtlusalused põgenesid musta värvi autoga Nissan Rogue.

Kogu regioonis on kiirteedele ja teedele rajatud kontrollpunkte. Mõrtsukate leidmiseks kasutatakse võimude kinnitusel maksimaalset politseiressurssi.

Kanada peaminister Justin Trudeau nimetas Saskatchewani provintsi pussitamisi kohutavaks ja südantlõhestavaks. «Tänased rünnakud Saskatchewanis on kohutavad ja südantlõhestavad,» kirjutas peaminister sotsiaalmeedias. «Ma mõtlen neile, kes on kaotanud lähedased ja neile, kes said vigastada,» lisas Trudeau.

James Smith Cree kogukonna esindajad kuulutasid välja kriisiolukorra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles