Vene välisministeeriumi esindaja ähvardas Eesti diplomaatilisi hooneid pogrommidega (11)

rus.postimees.ee
Copy
Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova.
Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova. Foto: Vene välisministeerium / AP / Scanpix

Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova ähvardas Eesti diplomaatilise esinduse hooneid pogrommidega. Välisminister Sergei Lavrovi alluv võttis teravalt sõna vastuseks Eesti välisministri arutlusele sillutisekividest, mida Euroopa Liidu riikide külastamise võimalusest ilma jäänud Venemaa elanikud võiksid riigi olukorra muutmiseks kätte võtta.

Zahharova vihane postitus tema Telegrami kanalis ilmus neli päeva pärast seda, kui venekeelne Postimees avaldas intervjuu Eesti välisministri Urmas Reinsaluga (intervjuu eestikeelset väljavõtet saab lugeda allpool). Zahharova mürgise reaktsiooni põhjustas lõik, kus Reinsalu selgitas Eesti algatust keelata Venemaa kodanikele kõigi Euroopa Liidu riikide külastamine.

Zahharova tsiteeris kärbetega Eesti välisministrit: «Tuleme tagasi selle olukorra juurde, miks me seda teeme. /.../ Alati leidub üks inimene, kes haarab kivi. /.../ Ja kui seda ühte inimest pole, siis ei ilmu ka teist. Kui ei ole ühte inimest, ei ole ka teist inimest. Kui Venemaal võtaks üks protsent inimesi munakivi kätte, siis see kutsuks esile muutusi. Venemaa ühiskonnale on laiemalt õige anda signaal, et nende elu ei saa edasi liikuda nii, nagu tavaliselt.»

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles