Jaanilinna paigaldati Narvas teisaldatud tankimonumendi koopia (12)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Narva jõe idakaldale Jaanilinna paigaldati tanki T-34 monument, mis on augusti keskel Narvast teisaldatud monumendi koopia.
Narva jõe idakaldale Jaanilinna paigaldati tanki T-34 monument, mis on augusti keskel Narvast teisaldatud monumendi koopia. Foto: Sotsiaalmeedia

Aktivistid paigaldasid täna Venemaale Jaanilinna Narvast eemaldatud tanki T-34 monumendi koopia, mis on kavas ametlikult avada eeloleval pühapäeval.

Sotsiaalmeedias levisid täna fotod, millel on näha Jaanilinnas postamendile tõstetud tanki T-34. Postamendi ümber on tellingud, mis annavad aimu, et monumendi juures on ehitustööd veel käimas.

Tankimonumendi rajamise eestvedajad on Interfaxile öelnud, et mälestusmärk on kavas ametlikult avada pühapäeval, 11. septembril.

Narva jõe idakaldale paigaldatud tank on töökorras, sotsiaalmeedias jagati videot, millel on näha, kuidas T-34 ise Jaanilinna majade vahel postamendi poole sõidab.

16. augustil eemaldati või teisaldati Narvas ja Narva-Jõesuus seitse punamonumenti, mille hulgas oli ka tank T-34, mille okupatsioonivõim avas Narva pidulikult 9. mail 1970.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles