ANALÜÜS ⟩ Valitsus harjub halli argipäevaga (8)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Ajad on keerulised ning Isamaa ja sotsid tahavad palju, aga ikkagi on see parem kui pidev närvesööv tüli Keskerakonnaga. Pildil peaminister, Reformierakonna esimees Kaja Kallas.
Ajad on keerulised ning Isamaa ja sotsid tahavad palju, aga ikkagi on see parem kui pidev närvesööv tüli Keskerakonnaga. Pildil peaminister, Reformierakonna esimees Kaja Kallas. Foto: Madis Veltman

Koalitsioon ei jõua vanu asju ära arutada, enne kui uued teemad peale tulevad. Vaieldakse detailide üle, avastatakse, et raha ikkagi pole nii palju, kui loodeti, mingid asjad on hoopis keerulisemad ja kallimad, samuti on selgunud, et mõned koalitsioonileppe punktid ikkagi võimaldavad erinevaid tõlgendusi.

Aga see pole katastroof. Ega isegi mitte valitsustüli. Hoopis tavaline koalitsioonivalitsuse argipäev. Ikka parem kui pidev närvesööv kisklemine Reformierakonna ja Keskerakonna vahel.

«Töine,» iseloomustab valitsuse koostöömeeleolu Isamaa esimees Helir Valdor-Seeder. «Töine ja konstruktiivne,» kasutab peaaegu samasugust sõnastust ka Reformierakonna fraktsiooni juht Mart Võrklaev.

Eile toimunud koalitsiooninõukogu istung oli kaetud samast tundest. Tausta mõttes: koalitsiooninõukogu ei ole valitsus, ministeerium või riigikogu, kus otsuseid vastu võetakse, vaid mitteformaalne koosviibimine, kus valitsuserakondade esimehed Kaja Kallas (RE), Lauri Läänemets (SDE) ja Seeder ning nende lähimad kaaslased erimeelsusi lahendavad, tõlgenduste üle vaidlevad ja omavahelist koostööd siluvad.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles