Burkina Fasos hukkus plahvatuses vähemalt 35 tsiviilisikut (2)

Copy
Burkina Faso huntajuht Paul-Henri Damiba.
Burkina Faso huntajuht Paul-Henri Damiba. Foto: LUC GNAGO/Scanpix

Burkina Fasos hukkus esmaspäeval plahvatuses vähemalt 35 ja sai haavata 37 tsiviilisikut, kui islamistid paigaldasid varustuskonvoi teele lõhkeseadeldise, teatasid võimuesindajad.

«Üks tsiviilisikuid vedanud veokitest tabas isevalmistatud lõhkeseadeldist. Esialgne hukkunute arv on 35 ja vigastatuid on 37. Kõik tsiviilisikud,» seisis provintsivõimude avalduses.

Terrorirünnak leidis aset Djibo ja Bourzanga vahelisel teel. Rahutust põhjaregioonist pealinna naasvat varustuskonvoid turvasid sõjaväelased.

«Konvoid saatnud sõjaväelased kindlustasid kiiresti ümbruskonna ja rakendasid meetmeid ohvrite abistamiseks,» seisis avalduses.

Augusti alguses hukkus samas piirkonnas kahes plahvatuses 15 sõdurit.

Islamiäärmuslaste rühmitused on viimasel ajal korraldanud sarnaseid rünnakuid magistraalteedel, mis viivad põhjaosa suurematesse linnadesse - Dorisse ja Djibosse.

Jaanuaris riigipöördega võimu haaranud uus sõjaväeline juht Paul-Henri Sandaogo Damiba on lubanud võtta võitluse islamistide vastu oma südameasjaks, kuid sellele vaatamata pole terrorünnakud sõdurite ja tsiviilelanike vastu peatunud.

Sandaogo kukutas valitud presidendi Roch Marc Christian Kaboré pärast rahva ulatuslikku pahameelt seoses tema suutmatusega juurida välja džihadistlikku vägivalda.

Terrorivõrgustikega Al-Qaeda ja Islamiriik seotud islamistide seitse aastat kestnud tegevus on toonud kaasa tuhandete tsiviilisikute hukkumise ning oma kodudest on põgenenud pea kaks miljonit inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles