Paasi paekarjääri saatus võib suure tõenäosusega jääda valitsuse kätesse

Postimees
Copy
Arutelu Paasi külla kavandatava lubjakivikarjääri teemal läks Haljala rahvamajas kohati üsna tuliseks. 
Arutelu Paasi külla kavandatava lubjakivikarjääri teemal läks Haljala rahvamajas kohati üsna tuliseks. Foto: Margus Martin

Keskkonnaameti arvates otsustab Lääne-Virumaale plaanitava, ent kohalike paksu pahameele pälvinud Paasi paekarjääri rajamise üle tõenäoliselt valitsus, vahendab rahvusringhääling.

«Tavaliselt kui tagasisidet tuleb, siis tuleb selline lühike – me ei soovi oma piirkonda sellist asja –, olgu siis tegemist tehase või karjääriga. Aga selle piirkonna eripära on see, et inimesed põhjendasid oma arvamusi ja seisukohti ning selle üle on väga hea meel,» sõnas keskkonnaameti ringkonnamajanduse osakonna keskkonnakorralduse büroo juhataja Helen Manguse ERR-ile, kommenteerides ametile laekunud 18 kirja, milles oli üle 200 ettepaneku karjääri vastu.

Suure kohalike vastasseisu tõttu ennustab keskkonnaamet, et Paasi karjääri asjus langetab otsuse valitsus ning kaevanduse arendajad loodavad vastuse saada nelja aasta pärast. Keskkonnaameti hinnangul võib aga aega kuluda veelgi kauem, kuna juba keskkonnamõjude hindamine võtab paar aastat aega.

Haljala valda kavandatav lubjakivikarjäär

Kõrgemargilise ehituslubjakivi kaevandamiseks taotletav Paasi lubjakivikarjääri mäeeraldis asub riigile kuuluval maal Haljala vallas Paasi külas. Mäeeraldise pindala on 51,36 hektarit ja selle teenindusmaa pindala 58,25 hektarit. Keskkonnaluba taotletakse 30 aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles