Narva volikogu loobub riigi vastu kohtusse minekust (1)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Narva volikogu otsustas, et linn ei peaks tanki ja monumentide teemal kohtusse pöörduma. Linnapea Katri Raiki sõnul (vasakult teine) saab loodetavasti linn nüüd edasi liikuda.
Narva volikogu otsustas, et linn ei peaks tanki ja monumentide teemal kohtusse pöörduma. Linnapea Katri Raiki sõnul (vasakult teine) saab loodetavasti linn nüüd edasi liikuda. Foto: Eero Vabamägi

Narva linnavolikogu otsustas eilsel volikogu istungil, et ei anna linnavalitsusele ülesannet riik monumentide teisaldamise tõttu kohtusse kaevata.

Tanki ja teiste monumentide teisaldamise tõttu kohtu poole pöördumise eelnõu kandis ette üleeile Keskerakonnast välja visatud Narva volikogu liige Mihhail Stalnuhhin, kes tegi volikogu liikmetele ülevaate, kust mõte kohtusse pöörduda alguse sai. Sõna võttis veel mitu volikogu liiget, mitu neist kohtusse pöördumise poolt ja mõni ka vastu.

Kui jõudis kätte hääletamise hetk, tõstis eelnõu poolt käe 12 linnavolikogu saadikut. Vastu hääletas 19. Otsuse peale lahkus volikogu saalist venekeelsete hõigete saatel hulk pealtvaatajaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles