Kanadas tabati pussitamiste teine kahtlusalune

Copy
Mõrtsuka kinnipidamiskoha juures Rosthernis.
Mõrtsuka kinnipidamiskoha juures Rosthernis. Foto: Heywood Yu/Scanpix

Kanada politsei teatas kolmapäeval, et vahistas teise ja viimase kahtlusaluse Myles Sandersoni põlisrahvaste kogukonnas kordasaadetud pussitamiste eest, mille käigus tapeti kümme ja sai haavata 18 inimest.

Veresauna esimene kahtlusalune Damien Sanderson leiti nädala algupoolel surnuna.

«Myles Sandersoni asukoht tehti kindlaks ja mees võeti vahi alla täna umbes kell 15.30 kohaliku aja järgi,» teatas Saskatchewani politsei.

«Selle juhtumiga seoses ei ole enam ohtu avalikule turvalisusele,» lisati teadaandes.

Võimud tänasid ühtlasi avalikkust põgeneja asukoha kohta edastatud asjakohase teabe andmise eest.

Uudisteagentuuri AFP reporter nägi kinnipidamiskohal Rosthernis hulgaliselt politseiautosid ümbritsemas maanteel valget kastiga maasturit.

Tund enne Sandersoni vahistamist andis politsei hoiatuse noaga relvastatud mehe kohta ja kutsus kohalikke elanikke üles varju otsima.

Kanada Põlisrahvaste Liit tegi pärast Sandersoni tabamist avalduse, milles öeldi, et mõrtsuka tabamine on kõigile suureks kergenduseks ja nüüd saab alata paranemisprotsess.

Kanada rahvusringhääling CBC ja meediakanal Global News teatasid hiljem tundmatuks jääda soovinud politseiallikatele viidates, et Myles Sanderson suri pärast kinnivõtmist isetekitatud haavadesse, kuid esialgu pole seda ametlikult kinnitatud.

Võimud usuvad, et osa vendade ohvritest olid teadlikult eelnevalt välja valitud ja mõnda rünnati juhuslikult. Mõrtsukate motiivid on endiselt ebaselged. Esialgu pole selged ka Damien Sandersoni surma asjaolud, kuid oletatakse, et vend tappis ta tüli käigus.

Saskatchewani koroneriteenistus avaldas kolmapäeval hukkunute isikuandmed – surma sai kuus meest ja neli naist vanuses 23–78 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles