GALERII Lõppesid Õismäe tiigiala ja purskkaevu rekonstrueerimistööd

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Õismäe tiigi, purskkaevu ja selle lähiala rekonstrueerimistööd on valmis ning tiigi uus värviküllane purskkaev avatakse laupäeval sügiskontserdiga.

«Õismäe tiik koos ümbritseva pargialaga on kahtlemata Väike-Õismäe asumi keskuseks. Tegemist on omal ajal väga moodsa maastikuarhitektuurilise lahendusega ning on hea meel, et see sai uue ilme. Peab tõdema, et aastakümnete eest välja ehitatud ala on oluliselt täiendatud uute lahenduste ja haljastusega, et see oleks veelgi mõnusam koht ajaveetmiseks,» ütles abilinnapea Vladimir Svet.

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov sõnas, et rekonstrueerimistööde käigus teostati Õismäe tiigi mudast puhastamine koos lokaalse süvendamisega, korrastati tiigi kaldakindlustus ja laiendati tiigi siseringi äärset kõnniteed. Tiigile rajati uus programmeeritava iluvalgustuse ja veerežiimiga purskkaev, mis on üks suuremaid Eestis rajatud purskkaevulahendusi.

«Kõigil huvilistel on võimalus uut ja värvilist purskkaevu vaatama ning uudistama tulla juba sel laupäeval, mil see pidulikult avatakse ja esmakordselt tööle pannakse,» ütles Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov.

Rekonstrueerimise käigus uuendati tiigi ümbruse puhkepargis ka pargivalgustust ning välisringi metsaalusele jalutusrajale rajatati graniitsõelmetest teekate. Samuti vahetati pargialal välja amortiseerunud treeninguvahendeid, uuendati pinke ja prügikaste ning paigaldati tualettmoodul. Samuti vahetati välja tiigiäärse amfiteatri lava laudis ja rajati tiigi ning purskkaevu hooldamiseks slipp.

Tiigi ümbrusesse istutati Sahhalini kirsipuid, halle nulgusid, harilikke toomingaid ja kukerpuid. Murukattega aladele rajatati harvemini niidetavad alad, mida täiendati õitsvate taimede seemneseguga. Pargis asuvate treeninguahendite ümbrusesse istutati erineva kõrgusega põõsaste rühmi.

Rekonstrueemistöid tegi OÜ RTS Infraehitus, tööde maksumus oli 1,7 miljonit eurot. Pargiala rekonstrueerimise projekti tegi K-Projekt AS.

Rekonstrueerimistööd lõpetatakse pidulikult laupäeval, 10. septembril kell 15, kui tiigi kaldal amfiteatris toimub sügiskontsert ja -laat Haabersti Sügis. Lavale astuvad Haabersti puhkpilliorkester Kutter, ansambel Vanaviisi, Sergei Maasin, Liis Lemsalu ning Koit Toome & Band. Kell 12 algab tiigi promenaadil sügislaat ja päeva lõpetab orienteeruvalt kell 21 uue purskkaevu avamine. Kontsert on tasuta ja kõik huvilised on oodatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles