Seeder: Pentus-Rosimannuse nimetamine rikkus korruptsioonivastaseid reegleid (28)

Copy
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder. Foto: Madis Veltman

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seedri sõnul on rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse (Reformierakond) Euroopa Kontrollikotta nimetamise mehhanism täiesti vastuvõetamatu ja vastuolus korruptsioonivastaste reeglitega.

«See ei vasta mingisugusele heale poliitilisele tavale ja kultuurile. Ametiisik ei langeta otsust iseenese suhtes, aga nagu me teame, teeb rahandusminister seadusest tulenevalt ettepaneku kontrollikoja esindaja kandidaadi suhtes. Praegu tegi rahandusminister ettepaneku iseenda nimetamiseks kontrolikotta,» ütles Seeder Kuku raadiole.

Kuigi Pentus-Rosimannus ise enda kontrollikotta esitamise otsustamisel ei osalenud, tegi seda tema parteikaaslane, maaeluminister Urmas Kruuse.

«See on rohkem teatraalne etendus, sest tegemist on sisult rahandusministri otsusega. See näeb väga inetu välja,» lauaus Seeder.

Isamaa esimees ei ole rahul ka sellega, et riigikontrolörilt küsiti kandidaadi kohta arvamust telefoni teel ajal, mil viimane oli väliskomandeeringus.

«Isamaa ei saanud sellist otsust kindlasti heaks kiita. Jätame Pentus-Rosimannuse sobivuse kõrvale, aga see protseduur oli väga inetu,» ütles Seeder ja lisas, et see otsus ei mõju koalitsiooni tervisele kindlasti hästi.

Praegu esindab Eestit Euroopa Kontrollikojas Juhan Parts (Isamaa).

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannusest saab valitsuse kandidaat Eesti uueks esindajaks Euroopa kontrollikojas, kuigi Isamaa valitsusdelegatsioon ei toetanud Pentus-Rosimannuse kandidatuuri.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles