Koolilõuna pakkujad otsivad hinnarallis kokkuhoidu

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Koolid ei siruta kergekäeliselt oma kätt kohaliku omavalitsuse või lastevanemate raha järele, aga üldine hinnatõus nõuab koolidelt lõunasöögi jaoks siiski lõivu. Pildil lõuna Tallinna Humanitaargümnaasiumis.
Koolid ei siruta kergekäeliselt oma kätt kohaliku omavalitsuse või lastevanemate raha järele, aga üldine hinnatõus nõuab koolidelt lõunasöögi jaoks siiski lõivu. Pildil lõuna Tallinna Humanitaargümnaasiumis. Foto: Madis Veltman

Muutused, mis on sellest sügisest tekkinud Võru gümnaasiumi sööklas, on küll väikesed, ent pole direktor Karmo Kurvitsal jäänud märkamata. Koolilõuna järjekorrad on pikenenud ning mustad nõud jäävad laudadele tavalisest kauemaks – küllap sellepärast, et sööklas toimetab varasema kolme töötaja asemel kaks. Hommikusööki, mida saab tunni jooksul enne koolipäeva algust kell pool üheksa ja mida eelmisel õppeaastal sõi 230 õpilasest umbes 30, võtab septembrist veelgi vähem lapsi. Küllap sellepärast, et erinevalt lõunast, mida saab tasuta – riik maksab sellest kinni poole, ühe euro, ja kohalik omavalitsus teise poole –, tuleb hommikusöögi eest tasuda õpilasel omast taskust puhveti kassasse.

Hommikusöögi hind tõusis Võru gümnaasiumis alanud õppeaastal kümme senti, 80-lt 90-le. Toitlustaja P. Dussmann Eesti OÜ, kes hoolitseb õpilaste kõhutäie eest ligi 40 koolis üle Eesti, oli Kurvitsa sõnul soovinud läbirääkimistel hinda rohkem tõsta, kuid gümnaasiumi juhtkond ei jäänud sellega nõusse.

«Iga sent on praegu perekondadel arvel,» sõnab Kurvits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles