Õismäe tiiki kaunistab uus valgusküllane purskkaev

Postimees
Copy
Uus purskkaev.
Uus purskkaev. Foto: Dmitri Povilaitis.

Õismäe tiigi, purskkaevu ja lähiala rekonstrueerimistööd on lõpule jõudnud ning Õismäe tiiki rajati uus programmeeritava iluvalgustuse ja veerežiimiga purskkaev.

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov sõnas, et tiigi ääres toimunud rekonstrueerimistööde käigus rajati Õismäe tiigile programmeeritava iluvalgustuse ja veerežiimiga purskkaev, mis on üks suuremaid Eestis rajatud purskkaevulahendusi.

«Purskkaev pakub sel hooajal silmailu seni kuni ilmastikuolud seda võimaldavad. Külmade ilmade saabudes läheb purskkaev aga talvepuhkusele ning oma tööd alustab ta taas kevadel,» rääkis linnaosavanem ning kutsus huvilisi Õismäe tiigi äärde jalutuskäigule.

Uus purskkaev.
Uus purskkaev. Foto: Dmitri Povilaitis

Lisaks purskkaevu rajamisele teostati rekonstrueerimistööde käigus Õismäe tiigi mudast puhastamine koos lokaalse süvendamisega, korrastati tiigi kaldakindlustus ja laiendati tiigi siseringi äärset kõnniteed. Uuendati ka Õismäe tiigi ümbruse puhkepargis pargivalgustust ning välisringi metsaalusele jalutusrajale rajatati graniitsõelmetest teekate.

Samuti vahetati pargialal välja amortiseerunud treeninguvahendeid, uuendati pinke ja prügikaste ning paigaldati tualettmoodul. Lisaks projektijärgsetele töödele uuendati tiigiäärse amfiteatri lava laudis ja rajati tiigi ning purskkaevu hooldamiseks slipp.

Haljastustööde käigus istutati Õismäe tiiki ümbritsevatele laugetele nõlvadele vabakujulised grupid Sahhalini kirsipuudest ning murukattega aladele rajatati harvemini niidetavad alad, mida täiendati õitsvate taimede seemneseguga. Rajatud niiduala ning istutatud puud saavutavad oma täieliku ilu aastate jooksul, kui on piisavalt kasvanud.

Pargis asuvate treeninguahendite ümbrusesse istutati erineva kõrgusega põõsaste rühmi. Olemasolevatele puudele ja põõsastele tehti hoolduslõikust ning korrastati kogu pargiala puistu üldist ilmet. Õismäe tiigi ümbrusesse istutati Sahhalini kirsipuid, halle nulgusid, harilikke toomingaid ja kukerpuid. Varasemalt tiigi ääres olnud päevaliiliate rühmad istutati ümber.

Õismäe tiigiala ja purskkaevu rekonstrueerimistöödega alustati Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimusel käesoleva aasta märtsis. Töid teostas OÜ RTS Infraehitus, tööde maksumus oli 1,7 miljonit eurot. Pargiala rekonstrueerimise projekti tegi K-Projekt AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles