Postimehe ajakirjanduskooli vilistlane Triin Palmipuu: «Meediamaja eksperdid on selle programmi kullaväärtus»

Karl Gustav Adamsoo
Copy
Postimehe ajakirjanduskooli lõpetanud Postimehe töötaja Triin Palmipuu.
Postimehe ajakirjanduskooli lõpetanud Postimehe töötaja Triin Palmipuu. Foto: Madis Veltman/Postimees/Scanpix Baltics

Triin Palmipuu lõpetas sel suvel Postimehe ajakirjanduskooli, olles juba eelnevalt meediamaja teemaveebide toimetaja. Kooli kogemust peab ta töö tegemisel meeletuks lisandväärtuseks.

Miks sa otsustasid Postimehe ajakirjanduskooliga liituda?

Ma võtan elus alati kõik õppimisvõimalused vastu. Ja kust sa leiad veel sellise võimaluse meediaekspertidega rääkida, kes kannavad endaga kaasas meeletut kogemustepagasit. Juba alguses, kui ma programmiga tutvusin, oli minu jaoks selge, et tahan sellest kõigest osa saada.

Ometi sa juba töötasid ajakirjanikuna?

Ajakirjanduskooli kogemus on meeletu lisandväärtus minu tänasele tööle. Ma sain sealt kõike, alustades montaažikunstist kuni teiste ajakirjanikutöös vajaminevate praktiliste teadmiste lihvimiseni välja. Muuhulgas andis see aeg mulle oskused ja julguse oma podcastiga algust teha. Postimehe töökultuuris on täiesti omal kohal avatus – kui tahad midagi uut teada või ära teha, on sul see võimalus alati olemas. Ma tundsin seda esimeset hetkest alates, kui siia majja tulin.

Kuidas sa ajakirjanduskooli programmiga rahule jäid?

Mulle läksid väga korda meediamaja eksperdid, kes jagasid väärt kogemusi ning praktilisi soovitusi, mis on kogu selle programmi kullaväärtus.

Üleüldse oli meie seltskond väga mitmekesine, seda kõige paremas mõttes. Mõned tahtsid elus kannapööret teha ja näiteks ajakirjanikuks saada. Osad meist leidsid, et kasuks tuleb veel parem meediaga suhtlemisoskus. Nüüd on hea meel näha neid inimesi aeg-ajalt kaamera ees sõna võtmas ning ajakirjanikele kommentaare andmas. Tõenäoliselt kinnistas see kogemus meis kõigis arusaama, et ajakirjanik saab olla pigem hea partner ning toetaja sõna levitamisel, mitte suur ja kuri, kes toitub intriigidest.

Miks sulle meeldib olla täna osa Postimehe tööperest?

Ma saan siin teha seda, mis mulle korda läheb. Kuna ma panustan Postimehe teemaveebidesse, on minu töös päris palju vabadust – seda nii sisus kui vormis. Selle kõige aluseks on usaldus üksteise vastu ning kohusetunne oma töö ja auditooriumi ees.

Maja, kus ma igapäevaselt töötan, soodustab, et inimesed saaksid ennast päriselt teostada. Ma ei oskaks enam toetavat töösüsteemi välja mõelda. Mis siin salata, see paindlikkus oli ka Postimehe ajakirjanduskoolis täiesti olemas. Mõned loengud sai isegi kuulatud videosilla teel Rootsis ja Aafrikas. Kõik on võimalik, lihtsalt endal peab pealehakkamist olema.

Postimehe ajakirjanduskooli neljas lend alustab septembrikuu lõpus. Kuigi kohad on tänaseks juba täitunud, on kõikidel huvilistel võimalik enda osalemise soovist teada anda ajakirjanduskooli veebileheküljel. Vabade kohtade tekkimisel võetakse huvilistega ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles