Riigikohus hakkab menetlema Eesti Ekspressi ajakirjanike trahvimise vaidlust (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tarmo Vahter ja Sulev Vedler ning nende artikkel Swedbanki raha­pesu teemal. Taamal Robert Kitt ja Priit Perens.
Tarmo Vahter ja Sulev Vedler ning nende artikkel Swedbanki raha­pesu teemal. Taamal Robert Kitt ja Priit Perens. Foto: Kollaaž

Riigikohus otsustas täna võtta menetlusse riigiprokuröri kaebuse Tallinna ringkonnakohtu peale, mis tühistas nädalalehele Eesti Ekspress ning selle kahele ajakirjanikule tehtud trahvid. 

Riigiprokurör Sigrid Nurm esitas riigikohtule taotluse tühistada Tallinna ringkonnakohtu 14. juuni määrus ja jõustada Harju maakohtu 14. aprilli määrus, millega kohus määras 1000-eurose trahvi nii Eesti Ekspressile kui ka väljaande kahele ajakirjanikule.

Vedler ja Vahter avalikustasid Eesti Ekspressi 25. märtsi artiklis info, et Swedbanki endine juhatus on saanud kahtlustuse rahapesus. Prokuratuur ei olnud varem avalikkusega seda infot jaganud ning prokuratuuri artikli ilmumisest ei teavitatud.

Maakohus määras Eesti Ekspressile ja väljaande kahele ajakirjanikule rahatrahvi prokuratuuri loata kriminaalmenetluse asjaolusid sisaldanud artikli avaldamise eest, kuid ringkonnakohus tühistas selle määruse. Nüüd teatas riigikohus, et võtab kaebuse menetlusse. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles