Maksu- ja tolliamet leidis ebaseaduslikke ravimeid, psühhotroopseid aineid ning steroide

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ravimid. Pilt on illustratiivne.
Ravimid. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad leidsid Interpoli ulatusliku ühisoperatsiooni Pangea XV käigus Eestisse jõudnud ja siitkaudu liikunud ebaseaduslikke ravimeid, psühhotroopseid aineid ning steroide.

MTA tegi operatsiooni raames 43 kontrolli, mille leidude hulgas olid ravimid, psühhotroopsed ained ning steroidid, teatas MTA pressiesindaja esmaspäeval. Ravimiamet leidis 83 kahtlusega veebilehekülge, millest teatati Interpolile. Liites kõikide osalejariikide tulemused kokku, avastati ühisoperatsiooni käigus rohkem kui 7800 rikkumist ning üle kolme miljoni ravimi.

MTA ning ravimiamet osalesid Interpoli ühisoperatsioonis, mille eesmärk oli pöörata suuremat tähelepanu illegaalsete ja võltsitud ravimite müügile interneti teel ning tõkestada nende jõudmist tarbijateni. Lisaks Eestile võttis operatsioonist osa 94 riiki.

Puistati kullersaadetisi ja veebilehti

Suvel olid maksu- ja tolliameti fookuses posti- ja kullersaadetised, mis saabusid nii kolmandatest riikidest kui ka Euroopa Liidu liikmesriikidest. Ravimiamet korraldas samal ajal veebiotsingu, mille eesmärgiks oli avastada ebaseaduslike ravimite pakkumisi. Ühisoperatsiooni käigus viidi läbi ka lennukullerite kontrollpäev ning ravimiamet andis leitud toodetele hinnangu.

Võltsitud ravimite ja ebaseadusliku ravimiäri kaudu inimeste tervise ohtu seadmine on ülemaailmne probleem, mis ületab riigipiire ning mida saab lahendada riikide ja asutuste koostöös.

Tolli ülesanne on kaitsta nii Eestit kui ka tervet Euroopa Liitu salakauba leviku eest. Sinna alla kuuluvad näiteks illegaalsed ja võltsitud ravimid, narkootikumid, salasigaretid, salaalkohol ja palju muud. Selleks kontrollib toll kaupade liikumist piiril, postiladudes ja sisemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles