Virumaal tehtud liiklusreidi tulemused olid masendavad (6)

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Virumaal korraldatud liiklusreidil kontrollisid politseiametnikud ligi kümmet tuhandet roolikeerajat.
Virumaal korraldatud liiklusreidil kontrollisid politseiametnikud ligi kümmet tuhandet roolikeerajat. Foto: Ida politseiprefektuur

Politsei osutab üha enam tähelepanu liikluses toimuvale. Läinud nädalalõpul korraldati suurendatud jõududega reid Lääne- ja Ida-Virumaal, kus muu hulgas kontrolliti sõidukijuhtide kainust. Kolme päevaga tabati 33 joobes juhti ning menetleti 196 muud rikkumist. 

Lihtsamalt öeldes inspekteeriti Ida prefektuuri teede ja tänavate liikluspildis Narva, Jõhvi ja Rakvere ümbruses süvendatult kõiki ja kõike, seal hulgas kontrolliti 9528 autojuhi kainust.

Kokku tabati 33 joobes juhti, kellest kolmel tuvastati kriminaalne joove. Narkootilise aine tarvitamisest tingitud joobe kahtluse tõttu toimetati ekspertiisi neli sohvrit.

Rikkumiste hulk teeb üha suuremat muret

«See on ikka väga suur ja kurvaks tegev arv kolme päeva kohta ainult ühest Eesti otsast,» tõdes reidi juhtinud Jõhvi politseijaoskonna välijuht Annika Elm. Ta märkis, et enne rooli istumist peab juht olema alati veendunud, et on kaine.

Ida prefektuuri liiklusgrupi välijuht Annika Elm.
Ida prefektuuri liiklusgrupi välijuht Annika Elm. Foto: Ida prefektuur

Raskes joobes juhte tabati suisa pühapäeva lõunatunnil. Elmi sõnul väitis nii mõnigi vahelejäänu, et jõi eelmisel õhtul ilusa ilmaga grillides mõne õlle ja arvas, et on valmis sõidukit juhtima.

«Ühiskond ei tohi tolereerida joobes peaga rooli istumist. Igal aastal juhtub purjus juhtide tõttu üle saja liiklusõnnetuse, mille tagajärjel saab keegi viga või kaotab elu. See ei ole naljaasi,» rõhutas välijuht.

Suurt tähelepanu pöörati nädalavahetuse reidil ka kiirusele: menetleti kokku 81 kiiruseületamist, millest 18 juhul ületati suurimat lubatud piirkiirust kuni 20 km/h, kuid suurem osa ehk 53 tabatud rikkumist jäid vahemikku 21-40 km/h üle lubatu.

Lisaks tabati veel kolm sõidukijuhti, kes ületasid kiirust 41-60 km/h ja kolm juhti, kes ületasid kiirust rohkem kui 60 km/h.

«Kiirus on aastast aastasse olnud traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetuste üks põhitegureid, kuid kahjuks on rikkumiste arv jätkuvalt vägagi murettekitav ning tundub, et pedaalitallajad võimalikele tagajärgedele ei mõtle,» sõnas Elm.

Politsei pöörab suurt tähelepanu kiirusele samuti 22. septembril toimuvatel liiklustalgutel, mil teedel kontrollitakse just selliseid lõike, kus kohalikud elanikud on märganud kõige rohkem kihutamist.

Lubadeta juhid, narkoained, vaenulik sümboolika

Lisaks kõigele eelmainitule tabati reidi käigus neli juhtimisõigusteta juhti, kolmel korral leiti autodest ka narkootilisi aineid ja neljal juhul võeti ära vaenulik sümboolika - Georgi lindid.

Kõikide nende juhtumite osas alustati samuti menetlused.

Annika Elm märkis, et liiklusreidile kaasati eri prefektuuridest üle Eesti 28 ametnikku: selliste reidide eesmärk on keskenduda rohkemate jõududega ühele piirkonnale, teha suuremas mahus liiklusjärelvalvet, olla nähtav maksimaalsele arvule liiklejatele ja kõrvaldada liiklusest ohtlikke juhte. «Et tänavad oleksid meie kõigi jaoks ohutumad,» lisas ta.

Sarnaseid reide on politsei kinnitusel oodata tulevikus nii Lääne- kui ka Ida-Virumaal, aga samuti mujal Eestis.

Suurendatud jõududega liiklusreidil toetasid Ida prefektuuri korrakaitsjad kolleegid kõikjalt Eestist.
Suurendatud jõududega liiklusreidil toetasid Ida prefektuuri korrakaitsjad kolleegid kõikjalt Eestist. Foto: Ida politseiprefektuur
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles