Sotsid soovitavad protesti tekitanud eelnõud maha võtta

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser ütles, et ühiskondlike pingete vähendamiseks ja sotsiaalse dialoogi taastamiseks peaks valitsus võtma tagasi kollektiivlepingu seaduse ja töötuskindlustuse seaduse muutmise eelnõud.

«Algav streigilaine väljendab ühiskonna suurt rahulolematust valitsuse poliitikaga. Lisaks õpetajate õigustatud palganõudmiste ignoreerimisele on töötajate meelepaha pälvinud seaduste ühepoolne muutmine,» leidis Mikser.

Koalitsiooni ettepaneku kohaselt muudetakse kollektiivlepingu seadust nii, et tähtajatu kollektiivlepingu võib kumbki lepingupool üles öelda, teatades sellest teisele poolele ette vähemalt kuus kuud.

Töötuskindlustuse seaduse puhul tahetakse tühistada 2008. aastal vastu võetud seadusesäte, mille alusel hakataks 2013. aastal maksma töötuskindlustushüvitisi ka omal soovil või vastastikusel kokkuleppel töölt lahkunuile.

«Kutsun valitsust üles loobuma töötajavaenulike seaduseelnõude läbi surumisest ja alustama ametiühingutega sisulisi läbirääkimisi,» ütles Mikser.

Sotsiaaldemokraatidest õiguskomisjoni liikmed Andres Anvelt ja Neeme Suur teevad tänasel komisjoni istungil ettepaneku võtta tagasi kaks õiguskomisjoni algatatud eelnõu, millega valitsus taganeb ühepoolselt varasematest kokkulepetest ja mis halvendavad selgelt töötajate tagatisi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles