Reinsalu: EL on ühenduses Bakuu ja Jerevaniga konflikti lahendamiseks (1)

BNS
Copy
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Tomas Tkacik

Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) sõnul jälgib Eesti ühes koostööpartneritega Euroopa Liidus olukorda Aserbaidžaani ja Armeenia piiril ning peab pidevat kontakti nii Bakuu kui ka Jerevaniga, et aidata intensiivistunud konflikti peatada.

«Mõistan tugevalt hukka ööl vastu tänast Aserbaidžaani ja Armeenia vahel ägenenud relvastatud konflikti, mis nõudis elusid mõlemalt konfliktipoolelt,» ütles Reinsalu.

«Ühtlasi tervitan tänahommikust teadaannet, et taastatud on relvarahu ja ärgitan seda austama ning naasma rahuläbirääkimiste juurde, et see konflikt lõpetada,» märkis ta.

Armeenia teatas, et ööl vastu tänast aset leidnud piiriülestes tulevahetustes sai surma vähemalt 49 Armeenia sõdurit, tegemist on veriseima peatükiga vihavaenlaste vahel pärast 2020. aasta sõda vaidlusaluse Mägi-Karabahhi pärast.

Ööl vastu tänast pidasid Armeenia ja Aserbaidžaani väed positsioonilahinguid, milles sai mõlemal poolel surma mitu sõjaväelast. Armeenia peaministri Nikol Pašinjani sõnul tulistasid Aserbaidžaani väed suurtükkidest mitut Armeenia piirkonda.

Aserbaidžaani kaitseministeerium omakorda teatas, et armeenlaste diversioonigrupid üritasid öösel mineerida Aserbaidžaani piiril paiknevaid relvajõude, toimusid kokkupõrked ning on hukkunuid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles