REPORTAAŽ ⟩ Õpetajad värbasid Toompeal riigikogulasi endale kolleegideks

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Riigikogu liige Üllar Saaremäe (Isamaa) tutvus tööpakkumistega, kuigi arvas, et õpetajaamet talle ikka ei sobi.
Riigikogu liige Üllar Saaremäe (Isamaa) tutvus tööpakkumistega, kuigi arvas, et õpetajaamet talle ikka ei sobi. Foto: Madis Veltman

Kui õpetajate palk ei tõuse, pole meil kümne aasta pärast enam konkurentsivõimelist haridust, kinnitati teisipäeval Toompeal korraldatud töömessil, mille eesmärk oli värvata riigikogu liikmeid koolidesse. Räägiti ka sellest, et lisaks väikesele palgale lahkuvad õpetajad töölt liiga suure koormuse ja kiire läbipõlemise tõttu.

Ettevõtmise korraldaja, haridustöötajate liidu juht Reemo Voltri nentis, et Eestis on puudu tuhandeid õpetajaid. «Lausa 20 protsenti õpetajatest ei oma vastavat kvalifikatsiooni, lisaks läheb mitu tuhat pedagoogi lähiaastatel pensionile,» lausus ta ja lisas, et noored ei taha õpetajaametit valida. «Põhjus on lihtne: õpetajad on magistrikraadiga spetsialistid, aga nende palk on kolmandiku võrra väiksem kui teistel kõrgharidusega töötajatel. Õpetaja palk on 1412 eurot, riigikogulase palk sellest neli korda suurem. Püüamegi juhtida tähelepanu sellele, et õpetajate palga suurus ei vasta ühiskonna ootustele ega nende tööpanusele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles