MUDEL ⟩ Vaata, kuidas Estonia vrakk merepõhjas lebab (1)

Postimees
Copy
Foto: Kuvatõmmis
  • Ohutusjuurdluse keskus avaldas uue mudeli.

Iga soovija saab Ohutusjuurdluse keskuse loodud kodulehel interaktiivsetelt mudelitelt vaadata, milline oli parvlaev Estonia enne teeleminekut ning kuidas see praegu merepõhjas lebab.

OJK lehel on kirjutatud, et parvlaeva Estonia teoreetilise vraki ja seda ümbritseva merepõhja batümeetria digitaalse mudeli eesmärk on anda ettekujutus parvlaeva Estonia vraki praegusest asendist merepõhjas ning seda ümbritsevatest pinnavormidest.

Mudel on loodud kahe varasema põhjal – vraki asendist täpsema ülevaate saamiseks on kokku pandud parvlaeva Estonia digitaalne mudel ning merepõhja ja vraki batümeetria digitaalne mudel.

Parvlaeva Estonia digitaalsel versioonil on eemaldatud vöörivisiir ja -ramp, päästepaadid ja -parved ning keeratud sisse stabilisaatoritiivad. Vraki teoreetilise mudeli saamiseks on laevamudel keeratud ja paigutatud merepõhjas asuva vraki asendi järgi.

Merepõhja ja vraki batümeetria digitaalselt mudelilt on eemaldatud merepõhjamõõdistuse tulemusena saadud vraki kujutis ning asendatud see vraki teoreetilise mudeliga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles