FOTOD ⟩ Uimastiga äritsenud mees peab veetma 18 aastat trellide taga

Postimees
Copy

Marihuaana ja metamfetamiiniga äritsenud narkoärikale mõistetud 18-aastane vanglakaristus jõustus teisipäeval, kui riigikohus ei võtnud tema kaitsja kassatsioonkaebust arutusele.

Varem kriminaalkorras karistamata 47-aastane Toomas Koppel peab kohtu otsusel viibima narkokuritegude eest 18 aastat trellide taga. Lisaks konfiskeeris kohus temalt enam kui 200 000 euro eest kuritegudega saadud vara.

Riigiprokurör Vahur Verte sõnul kinnitab kohtuotsus, et kuritegevus ei tasu ennast ära ja kohtud on üha altimad karmile karistusele lisaks konfiskeerima ka süüdistatava vara.

«Kuigi süüdistatav ostis endale ridaelamuboksi ja kaks kallist sõiduautot laenu abiga, tasus ta nii sissemaksed kui ka laenumaksed narkootikumide müümisest teenitud rahaga, sest ametlikult oli ta töötu. Tõsiasi, et ilma töökohata inimene võtab mitu pikaajalist laenukohustust, ilmestab tema plaani teenida kuritegevusega piisavalt palju raha, et kohustustele vaatamata hästi ära elada,» märkis Verte.

Tõenditest nähtuvalt teenis Koppel ligi aastaga enam kui veerand miljonit eurot kriminaaltulu.

«Sellest rahast liisis töökohata mees oma elukaaslasele uhket Mercedes-Benzi sedaani ja endale enam kui 100 000 eurot maksvat Mercedez-Benzi maasturit ning tasus iga kuu ka eluasemelaenu. Kohus konfiskeeris nii ridaelamuboksi kui ka suures koguses sularaha ja muud vara rohkem kui 200 000 euro väärtuses,» ütles prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles