Pärnu lammutab oma senist tugispetsialistide süsteemi (1)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
ÕNKi ebaselge tuleviku pärast on selle juhil Rita Luhaojal raske lahkunute asemele uusi palgata. Kannatajaks jäävad aga abivajajad.  
 
ÕNKi ebaselge tuleviku pärast on selle juhil Rita Luhaojal raske lahkunute asemele uusi palgata. Kannatajaks jäävad aga abivajajad.  Foto: Mailiis Ollino/Pärnu PM

Samal ajal kui riik soovitab psühholoogide ja eripedagoogide terava nappuse tingimustes nende koondamist keskustesse, otsustasid Pärnu linna haridusjuhid keskuse tugispetsialistid keset õppeaastat koolidesse laiali saata.

Pärnu linna haridus- ja kultuurikomisjonis jätkub sel nädalal arutelu kohaliku õppenõustamiskeskuse (ÕNK) ümberkorraldamiseks, mille pakkus välja haridusosakond. Plaani järgi saab asutus uue nime ja ülesanded ning linna koolid peavad veel sel aastal endale ise tugispetsialistid leidma. Viimaseid aga napib ning praegu pakub lõviosale õpilastest, nende vanematest ja õpetajatest tugiteenuseid ÕNK.

Sel nädalal langes Pärnu vana võimuliit. Eile istusid Keskerakonna asemel koos valimisliiduga Pärnu Ühendab ja Reformierakonnaga ühe laua taga juba Isamaa poliitikud.

«Kuidas võimuvahetus ÕNKi ümberkorraldamist mõjutab, pole veel teada,» nentis asutuse juht Rita Luhaoja. «Meie tugevus on tõesti olnud see, et teame kõiki koole läbi ja lõhki ning meie tööd hinnatakse kõrgelt.» Mullu märtsis Pärnu linna koolides-lasteaedades tehtud küsitlusest selgus, et keskuse spetsialistide tööga jäi rahule 81 protsenti vastanutest ning 91 protsenti soovitaks oma kooli õpilasel, kolleegil või lapsevanemal nende poole pöörduda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles