Narva elanikud olid streikivate bussijuhtidega päri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussid Narvas
Bussid Narvas Foto: Liis Treimann

Sel nädalal toimuva streigilaine avapaugu andsid täna hommikul Narva bussijuhid, kelle viietunnine tööseisak kulges rahulikult.

Keskpäeval oli juba tunda, et streik hakkab lõppema. Kui streigi ajal istusid bussijuhid autobussikeskuses, siis keskpäeva hakkasid nad juba tasapisi liinidele liikuma.

Narva inimesed tunnevad, et bussijuhtide streik on õige asi, seetõttu oldi streigi ajal rahulikud ega protesteeritud, vahendas reporter Irina Tokareva kohapealt.

Tema sõnul ei olnud hommikul samuti suuri probleeme - kõik teadsid, et streik toimub ja keegi peatustes bussi ei oodanud. Kui vaja, saadi taksodega tööle. See on natuke kallim, kuid pole tappev, leidsid inimesed. Töötasid vaid koolibussid.

Streigiga said tõepoolest tööd juurde Narva taksojuhid ning hommikust saadik oli linnas taksosid liikvel sama palju kui tavaliselt laupäeviti-pühapäeviti, vahendas ERRi uudisteportaal.

Ettevõtte Seti Takso juht Valeri Fedjušin ütles ERR-i venekeelsele uudisteportaalile, et taksode väljakutsete arv on täna tõusnud.

Siiski ei ürita streigi arvelt teenida kõik transpordiga tegelevad erafirmad - näiteks Narva ja Narva-Jõesuu vahelist liini teenindava VasNa OÜ juht Vassili Naumov ütles, et solidaarsuse märgiks ei tööta firma liinitaksod samuti kella 8-13.

AS-i Narva Bussiveod bussijuhid streikisid kell 8-13, avaldades toetust ametiühingute streigile, millega protestitakse kavandatavate muudatuste vastu kollektiivlepingu ja töölepinguseaduses. Enne streigi algust viidi kommertsliinidel energeetikud elektrijaamadesse tööle ja lapsed kooli, kirjutas Põhjarannik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles