FOTOD JA VIDEO ⟩ Tallinnas algas festival Valgus Kõnnib (2)

Postimees
Copy

Neljapäevast laupäevani süüdatakse mitmel pool Tallinnas tuhanded tuled, mis kutsuvad linlasi ja linnakülalisi valgustatud rännakule. Tänavuse Valgus Kõnnib festivali teemaks on «Öös on lugu».

Abilinnapea Vladimir Sveti sõnul süüdatakse festivalil tuhanded küünlad ja tuled, mis näitavad teed ja loovad maagilise ning valgust täis teekonna. «Traditsiooniliselt Kadriorust alguse saanud festivalist on aastate jooksul kujunenud rahva seas armastatud ürituseks, mistõttu soovime seda viia ka mujale Tallinna linnaruumi, et pakkuda linlastele positiivseid emotsioone. Kultuur laiemalt ja konkreetsemalt kirjandus valgustavad meid ja viivad edasi, olles omamoodi majakad meie elus. Seepärast tänavune festival mitte lihtsalt ei näita pimedas teed, vaid jutustab ka lugusid,» rääkis Svet. 

Tänavu jõuab valgusfestival lisaks Kadrioru pargile, vanalinnale ja Pae pargile ka Mustamäele, Männi parki ning koostöös Eesti Kirjanike Liiduga sünnivad Harju tänava Kirjanike Majale videoprojektsioonid.

Festival algas neljapäeva õhtul Pae pargist, kus kell 20 toimus luulekava koos valguse- ja videoshow´ga. Teekond Pae pargist Kadrioru parki on valgustatud ja kõik külalised sisenevad Kadrioru valgusmaailma Katariina trepi kaudu.

Valgusfestivali pidulik avamine toimus Kadriorus Luigetiigil, millele järgnes laulvate purskkaevude ja UV trummishow.

Kadrioru pargis toimub valgusfestival ka reedel algusega kell 20.30. Vanalinnas toimub 16. septembril kell 20 Viru värava tornide juures tuleartistide etteaste, kell 20.15-23.00 esitatakse Viru värava tornidele videoprojektsiooni «Aastaajad», kell 21.00 on tuleartistid Harju tänava haljasalal ning kell 21.30 saab nautida mängulist vaatemängu «Suur maalritöö» Sõpruse kino ees.

Tänavu tähistab Eesti Kirjanike Liit 100. ja Tallinna Kirjanike Maja 60. sünnipäeva, selle tähistamiseks kuvatakse reedel, 16. septembril kell 20.30-23.00 Kirjanike Majale videoprojektsioon, kus illustreeritakse viie kirjaniku teosed, kes seal majas elanud.

Laupäeval, 17. septembril kell 20.15-23.00 esitatakse vanalinnas Viru tornidele videoprojektsiooni « Aastaajad».

Esmakordselt algab Mustamäel Männi pargis festivaliprogramm laupäeval, 17. septembril kell 20.20, kus toimub etendus «Mustamäe lugu – peegelduste masin», seejärel esinevad tuleartistid ja park on kaunistatud valgusinstallatsioonidega.

Kuna festivali toimumiskohtades on piiratud arv parkimiskohti, siis on soovitatav külastajatel kohale tulla jalgsi, jalgratta või ühistranspordiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles