Zelenskõi: Ukraina toetamine on Euroopa jaoks otsustava tähtsusega (1)

BNS
Copy
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Kiievis.
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Kiievis. Foto: IMAGO/The Presidential Office of Ukraine

Ukraina toetamine relvade, laskemoona ja rahaga on Euroopa rahu jaoks otsustava tähtsusega, avaldas neljapäevases videosõnumis arvamust Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.

«Üldiselt on Ukraina toetamine relvade, laskemoona ja rahaga Euroopa rahu jaoks ülioluline. Mida parem toetus meil on, seda kiiremini see sõda lõppeb. Rääkisin sellest neljapäeval Poola, Suurbritannia, Prantsusmaa ja Ühendriikide juhtivate mõttekodade esindajatega, kes saabusid Kiievisse,» rääkis riigipea.

Zelenskõi rõhutas, et vabaduse ja vaba maailma väärtuste tõeline kaitse on nüüd võimalik ainult Ukraina võidu korral selles sõjas.

Euroopa Liidu riigid on toetanud Ukrainat kindlalt alates 24. veebruarist, kui Vene väed riiki tungisid, ja kehtestanud Venemaale rea sanktsioone. Paljud liikmesriigid on varustanud Kiievit moodsate relvadega, mis on aidanud Ukraina vägedel viimastel nädalatel vastupealetungil edu saavutada.

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen külastas neljapäeval Kiievit, kus kinnitas, et sanktsioonid Venemaale jäävad kestma ja eurooplased peavad ilmutama meelekindlust vastasseisus Moskvaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles