Zelenskõi kinnitusel vabastatakse kõik Ukraina linnad

BNS
Copy
Kaader Kupjanskist.
Kaader Kupjanskist. Foto: OLEG PETRASYUK/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi kinnitas pühapäevaõhtuses videosõnumis, et Ukraina vabastab kõik Vene sissetungijate poolt okupeeritud linnad, kuid võõrast ukrainlastele vaja pole, edastas uudistekanal Unian.

«Izjum, Balaklija, Kupjansk ja Harkivi piirkond tervikuna on need linnad ja kogukonnad, mille me vabastasime. Neid nimesid kuuleb praegu kõikjal. Kuuldakse tulevikus ka Mariupoli, Melitopoli ja Hersoni nimesid, kuid need kõlavad veelgi sagedamini ja valjemini, kui me need vabastame. Donetsk, Gorlovka ja Luhansk - ka need saavad kõlama. Džankoi, Jevpatoria, Jalta - ka nemad. Me ei räägi kellestki teisest ega võõraste omast. Kõlavad ainult meie nimed, Ukraina nimed,» rääkis riigipea.

Zelenski toonitas, et nende linnade nimed kõlavad ja jäävad kõlama tänu Ukraina relvajõududele, erioperatsioonide vägedele, kaitseministeeriumi luure peadirektoraadile, Ukraina julgeolekuteenistusele, territoriaalkaitsele, piirivalvele ja kogu siseministeeriumi süsteemile alates maakaitsest ja riigipolitseist kuni hädaabiteenistuse päästjateni.

«Vabastatud linnade nimed kõlavad tänu meie meditsiinitöötajatele ja transporditöötajatele, tänu energeetikatöötajatele ja vabatahtlikele, tänu inforinde võitlejatele ja pedagoogidele, tänu diplomaatidele ja paljudele-paljudele teistele, kes oma tööd teevad. Ühtsus muudab meid kõiki tugevamaks. Tugevdab meie võimet võidelda ja võita,» jätkas riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles