Päästjad ja õpetajad suhtuvad palgalubadusse ettevaatliku optimismiga

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Nõmme komando päästjad Kristo Roosimägi (vasakul) ja Erik Kokk tõdevad, et lisatööd tegemata on keeruline toime tulla. Mitme töö tegemine on kurnav ja eraelu elamiseks ei jätku sageli jõudu ega aega.
Nõmme komando päästjad Kristo Roosimägi (vasakul) ja Erik Kokk tõdevad, et lisatööd tegemata on keeruline toime tulla. Mitme töö tegemine on kurnav ja eraelu elamiseks ei jätku sageli jõudu ega aega. Foto: Mihkel Maripuu

Päästjad ja õpetajad võtsid valitsuse eelmisel nädalal Vihula mõisas toimunud läbirääkimiste tulemusel pakutud palgatõusulubaduse vastu ettevaatliku optimismiga. Kuna pakutav tõus ei anna praeguse ülikõrge inflatsiooni tingimustes võitu, eeldavad nad, et jõuline palgatõus jätkub ka järgmistel aastatel.

Esmaspäevaks ei olnud päästjate ja õpetajate jaoks veel konkreetselt selgunud, kuidas valitsuse lubadus nende palgas euro täpsusega kajastub, kuid nende ametite eestkõnelejate hinnangul võttis koalitsiooni kokkulepe vähemalt esialgu pinged maha. Kui õpetajad kaalusid veel eelmisel nädalal oma palgasoovi tõsiduse rõhutamiseks streiki, siis eilseks oli see teema päevakorrast maas.

Eesti päästeala töötajate ametiühingu peausaldusisik Kalle Koop ütles, et nädalavahetusel hakkas oma elu elama sõnum päästjate 15-protsendilisest palgatõusust.

«Mul on tunne, et siin on midagi kontekstist välja läinud. Mina sain siseminister Lauri Läänemetsa sõnumist aru nii, et kultuuritöötajate ja õpetajate palgatõus tuleb 15 protsenti, sealt edasi saavad õpetajad rohkem ja päästjate palgatõus tuleb veel suurem kui õpetajatel. Minu andmetel käis minister päästjatele küsimas 28,6-protsendilist palgatõusu. Eks näeme, kuidas see realiseerub, peaksime juba teisipäeval tagasisidet saama. 15-protsendilise tõusuga ei jääks me kindlasti rahule, siin pole üldse mingit küsimustki,» ütles Koop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles