Uued piirangud piirivalvureid ei heiduta, küll aga häirivad reisijaid

, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Venemaalt Eestisse sisenejad on end passikontrolli järjekorda sättinud ja piirivalvuritel tööd jagub.
Venemaalt Eestisse sisenejad on end passikontrolli järjekorda sättinud ja piirivalvuritel tööd jagub. Foto: Sander Ilvest

Eile hakkasid kehtima uued piirangud Venemaa kodanikele: Schengeni lühiajalise viisaga neil enam Eestisse asja pole. Piirang on suunatud eeskätt turistidele. Erandiks jäävad humanitaarkaalutlused, nagu lähisugulaste külastamine, ent näiteks oma kinnisvara venemaalased sellise viisa alusel külastada ei tohi. Abita ei jäeta ka Venemaalt pagevaid teisitimõtlejaid.

Eileõhtuse seisuga oli Venemaale tagasi saadetud kümme inimest. Öösel saadeti tagasi kaks ja päeval jooksul kaheksa, ütleb piirivalve välijuht Jaanika Karp. Nende seas pole ainult turismiviisaga tulnud, vaid ka need, kes ei pääsenud riiki mõne muu asjaolu tõttu.

Vaatamata uuele piirangule ei valitse Narva piiripunktis tühjus ja piirivalvuritel tööd jagub. Liiguvad ringi nii Eesti kui ka Venemaa kodanikud. «Narva piiripunkti eripära on ju selline, et paljudel elamisloaga kodanikel on tuttavaid nii siin- kui sealpool ning käiakse ikka nii Ivangorodis kui Narvas,» räägib Karp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles