Blinken ärgitas Armeeniat ja Aserbaidžaani naasma rahuprotsessi juurde

Copy
USA välisminister Anthony Blinken kohtumisel Armeenia ja Aserbaidžaani välisministritega.
USA välisminister Anthony Blinken kohtumisel Armeenia ja Aserbaidžaani välisministritega. Foto: POOL/Scanpix

USA välisminister Anthony Blinken kutsus esmaspäevasel kohtumisel Armeenia ja Aserbaidžaani välisministrite Ararat Mirzojani ja Aserbaidžaani Jeyhun Bayramoviga üles vaenutegevust ära hoidma ja naasma konfliktiolukordade rahumeelse lahendamise juurde, teatas USA välisministeerium.

Blinken avaldas kolleegidele kaastunnet inimohvrite puhul ja rõhutas vajadust hoida ära edasine vaenutegevus rõhutades rahuprotsessi juurde naasmise tähtsust.

«Arutati edasisi samme tegevust ja välisminister Blinken kutsus osapooli üles enne kuu lõppu uuesti kohtuma,» edastati USA välisministeeriumi teadaandes.

Armeenia välisminister Mirzojan märkis kolmepoolsel kohtumisel vajadust võtta kasutusele rahvusvahelised mehhanismid, et vältida edasist eskaleerumist Armeenia ja Aserbaidžaani relvajõudude vahel.

«Mirzojan rõhutas kohtumisel, et Aserbaidžaani relvajõud tuleks Armeenia suveräänselt territooriumilt välja tuua ning jõu kasutamine või sellega ähvardamine on vastuvõetamatu. Kasutusele tuleks võtta rahvusvahelised mehhanismid, et vältida edasist eskaleerumist,» teatas Armeenia välisministeerium.

Kohtumine toimus ÜRO Peaassamblee istungjärgu kõrvalt USA algatusel.

Aserbaidžaani relvajõudude rünnakus Armeenia vastu hukkus või jäi teadmata kadunuks üle 200 inimese, teatas esmaspäeval Armeenia julgeolekunõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles