Nõmme linnaosa saab juurde kümme uut imbkaevu

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Mändmetsa tänaval kogunev lumesulamisvesi.
Mändmetsa tänaval kogunev lumesulamisvesi. Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Selle aasta viimases kvartalis rajatakse Tallinnas Nõmmel kümme uut imbkaevu sademe- ja lumesulavee ärajuhtimiseks.

Nõmme linnaosa vanema Karmo Kuri sõnul on eelnevatel aastatel rajatud imbkaevud mitmetes kohtades olukorda leevendanud, kus sadude või sulailmadega suured lombid tekkisid, kuid endiselt on piirkondi, mis ootavad lahendust. «Sel sügisel rajatavatel imbkaevudel on enamikel objektidel rõngad juba maha tõstetud ning praeguse kava kohaselt saavad tööd enne talveperioodi valmis,» rääkis Kuri.

Uued imbkaevud rajatakse Nõmme linnaosas sademe- ja lumesulavee ärajuhtimiseks järgmistesse kohtadesse: Särje tänav 4, Läänekaare ja Kitsarööpa tänava ristmikule, Harku tänav 2/1, Põllu ja Hõimu ristmikule, Nõmme-Kase tänav 21, Rohula tänav 29, Lehola tänav 11, J. Mändmetsa tänav 1, Haava tänav 21 ning Prii, Astri ja Kagu tänava ristmikule.

Nõmmel on valdavalt maanteetüüpi tänavad ning sademe- ja sulavesi immutatakse teepervel asuvatele haljasaladele. Sademevee vastuvõtlikkus väheneb olulisel määral kui haljasalade pinnas on kaetud kõva kattega või teepervel on sõidukite parkimine tihenenud. Liigset sademevee kogunemist võivad põhjustada ka valed teekalded või kinnistutele rajatud kõvakattega pinnad ning sealt vee juhtimine tänavamaale.

Imbkaevud paigaldab Tallinna Teede AS. Tööde orienteeruv maksumus on 70 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles