Keeleamet uurib Vene Teatri juhi eesti keele oskust (3)

BNS
Copy
Vene teater.
Vene teater. Foto: Stanislav Moshkov

Keeleamet pöördus kultuuriministeeriumi poole, et teada saada, kas asjaajamisel Vene Teatriga kasutatakse eesti keelt ja kuidas on korraldatud suhtlus teatri juhi Svetlana Jantšekiga, kes väidetavalt eesti keelt ei valda.

Keeleameti kultuuriministeeriumisse pöördumise aluseks on ametile saadetud teabenõue, mille esitajat huvitab keeleseaduse täitmine Vene Teatris, sealhulgas eesti keele oskuse nõude kohaldamine teatri juhi suhtes ja praeguse juhi eesti keele oskuse vastavus keeleseaduse nõudele.

Keeleamet vastas teabenõudele, et keeleseaduse alusel ja selle täitmiseks 2011. aastal välja antud valitsuse määrus, mis käsitleb ametniku, töötaja ning füüsilisest isikust ettevõtja eesti keele oskuse ja kasutamise nõuet, ei kehtesta eraõigusliku juriidilise isiku asutuse juhile eesti keele oskuse nõuet, ning keeleametil ei ole alust Vene Teatri juhi eesti keele oskust kontrollida.

Küll aga kehtib Vene Teatri suhtes eestikeelse asjaajamise nõue, millest tulenevalt palub keeleamet kultuuriminiseeriumilt teavet, kas asjaajamisel Vene Teatriga kasutatakse eesti keelt ja kuidas on korraldatud suhtlus teatri juhiga, kes väidetavalt eesti keelt ei valda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles