Linn ootab Lastekodu tänava rekonstrueerimise kohta ettepanekuid

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: Tallinna linnavalitsus

Alates eilsest on avalikul väljapanekul Tallinna kesklinnas asuva Lastekodu tänava rekonstrueerimise projekteerimistingimuste eelnõu, millele tallinlased saavad esitada oma ettepanekuid kuni 3. oktoobrini.

Lastekodu tänavast saab osa linnaruumist, mis moodustab uueneva Keskturu alaga ühtse terviku. «Pärast remonti saab Lastekodu tänaval ka jalgrattaga mõnusas ja turvalises keskkonnas liikuda,» lubas abilinnapea Vladimir Svet.

«Plaanis on kogu tänavaruum põhjalikult ümber kujundada – jalgratturitele, jalakäijatele ja sõidukitele luuakse üksteisest eraldatud liiklusruum, projekteerimistingimused näevad ette ka piisavalt ruumi haljastusele,» ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Projekteerimistingimuste eelnõu ja selle lisamaterjalidega on võimalik tutvuda tööpäeviti Kesklinna valitsuses Nunne 18. Samuti saab materjalidega tutvuda Tallinna veebilehel.

Eelnõu kohaselt järgitakse Lastekodu tänava projekteerimisel põhimõtet säilitada olemasolevad puud ja lisada haljastust ja puuderidu puuduvatesse tänavalõikudesse, lisaks on kavas säilitada tänava servades pikiparkimine ning luua rattaparklaid ja võimalus elektritõukerataste parkimiseks. Tänava piirkiiruseks tuleb 30 km/h ja tänav saab laia sillutatud jalakäijate promenaadi koos pinkidega.

Projekteerimistingimuste eelnõu avaliku väljapaneku tulemusi tutvustav avalik arutelu toimub 19. oktoobril kell 17.30 Tallinna Keskraamatukogus Liivalaia 40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles