Saaremaa vald pani jalgpallihalli rajamise seisma

BNS
Copy
Mikk Tuisk
Mikk Tuisk Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vald pani Kuressaarde jalgpallihalli rajamise seisma, sest ehitushankele laekunud pakkumised ületasid rahaliselt valla võimalused.

Tähtajaks laekus riigihankele viis pakkumust, mis koos reservi ja ilma käibemaksuta jäid vahemikku 4,2 kuni 4,5 miljonit eurot. Hanke eeldatav maksumus koos reserviga ja ilma käibemaksuta oli 3,5 miljonit eurot. Kuna kõigi pakkumuste maksumused ületavad hankelepingu eeldatavat maksumust ja valla reaalseid rahalisi võimalusi, lõpetas vald hankemenetluse.

Saaremaa vallavanema Mikk Tuisu sõnul otsustas vallavalitsus olukorras, kus ehitushinnad on jätkuvalt märkimisväärselt kõrged ning muutuvad, jalgpallihalli rajamise hetkel pausile panna.

«Nagu kõikjal, on ka Saaremaa vallas saabuval sügisel ja talvel väljakutseks üldise hinnatõusu kõrval kasvavad energiahinnad, mille katmiseks vald lisaeelarvega ka vahendeid suunab. Lisaks on hetkel keerulisem seis, kui me lootsime, Kuressaare Hariduse kooli ehitusega. Paraku tähendab see, et midagi peab jääma ka tegemata,» tõdes Tuisk.

Tänase seisuga on riik eraldanud Saaremaa vallale jalgpallihalli rajamiseks 1,5 miljonit eurot, mille vald peab vallavanema sõnul ilmselt aasta lõpuks riigile tagasi maksma. «Jätkuvalt aga on ootus, et riik toetab ka edaspidi jalgpallihallide rajamist üle Eesti ning et kujunenud keerulises olukorras eraldab keskvalitsus veel täiendavalt olemasolevale toetusele ligi miljon eurot multifunktsionaalse halli rajamiseks meie maakonda,» ütles Tuisk.

Seega oleks riigi eeldatav panus kokku ca 2,5 miljonit eurot. Vallavanem toonitas, et täit selgust selles teemas veel tänaseks ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles