Reinsalu: mobilisatsioonikutse eest pagejaid ei peaks Eestisse lubama (2)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Tomas Tkacik

Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) tõdes, et osalise mobilisatsiooni väljakuulutamine on Venemaa poolt kõige tõsisem eskalatsioon alates veebruarikuust. Samuti leidis Reinsalu, et kuna Eesti on sissesõidukeelu Vene kodanikele juba kehtestanud, siis mobilisatsioonikutse eest Eesti suunas pagejatele ei peaks me erandit tegema.

«Selle eesmärk, lisaks praktilistele sammudele, mida see kaasa toob, on hirmutada Läänt. See on keskne taotlus. Putin ütleb välja, et ta läheb lõpuni oma plaani elluviimisel: kavatseb võtta tõsiselt neid võltsreferendumite tulemusi ning asub Venemaa riigiõiguslikus vaates tükeldama ja annekteerima Ukrainat, ning on valmis seda kaitsma oma tuumaarsenaliga,» kommenteeris Reinsalu Postimehele Putini dekreeti.

Praegu on Reinsalu sõnul eluliselt tähtis, et lääneriigid suudaksid säilitada oma ühtsuse. «See tähendab seda, et välditakse poliitilisel tasemel separaatseid dialoogiavamisi Venemaaga. See on kindlasti ka Putini plaani üks elemente – diskrediteerida läänt ja habrastada meie ühtsust.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles