Venemaa mobilisatsiooni eest pagejatel Eestis tulevikku ei paista (4)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Paar päeva tagasi lõppes politsei- ja piirivalveameti ja Kaitseliidu ühisõppus Müür. Ei saa välistada, et Venemaa mobilisatsiooniotsuse tõttu tuleb omandatud oskused praktikas käiku lasta.
Paar päeva tagasi lõppes politsei- ja piirivalveameti ja Kaitseliidu ühisõppus Müür. Ei saa välistada, et Venemaa mobilisatsiooniotsuse tõttu tuleb omandatud oskused praktikas käiku lasta. Foto: Ilja Smirnov

Venemaa presidendi Vladimir Putini kolmapäeva hommikul välja kuulutatud osaline mobilisatsioon võib kaasa tuua mobilisatsioonist hoiduda soovivate Vene meeskodanike surve Eesti piirile.

Politsei- ja piirivalveametile (PPA) möödus eilne päev rahulikult. Narva piiripunkti juhi Marek Liiva sõnul ei toonud mobilisatsioonikutse piirilinnas kaasa suuremat liikumist. Tallinnas seati valmisolekusse pisike staap, mis olukorda jälgib.

Julgeolekuasutuse ohuhinnangutes tuuakse suurimate ohtudena välja võimalikud konfliktid Vene piirivalve ja desertööride vahel, samuti läbiränne ja asüülitaotluste kasvav hulk. Samas avaldasid nii siseminister Lauri Läänemets (SDE) kui välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) veendumust, et Venemaalt mobilisatsiooni tõttu asüüli taotlevatele inimestele ei peaks Eesti erandit tegema ja Vene kodanikele kehtivat sissesõidukeeldu muutma.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles