Õppusel püüti ebaseaduslikke piiriületajaid ja suruti maha mäss

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy

Eesti luure on küll rahvusvahelisel tasemel, kuid Narva piiriõppus Müür, kus harjutati massiliselt üle idapiiri tungivaid immigrante ohjeldama, sattus toimuma vahetult enne Venemaal osalise mobilisatsiooni väljakuulutamist pigem juhuslikult.

Postimehele laupäeval Narva piirivalvekordonis avanenud vaatepildi põhjal võib väita, et politsei- ja piirivalveamet (PPA) ja Kaitseliit, kelle eestvedamisel õppus korraldati, suhtusid lähteülesandesse ja selle lahendamisse tõsiselt.

PPA piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse juht Eerik Purgel (tema tööala on piirikuritegevus ja kõik migratsiooni puutuv – toim) kõneles, et õppuse legendi järgi ületas Eesti maismaapiiri Venemaa poolt ebaseaduslikult mitukümmend inimest, kes püüti Narva ümbruse asulate lähedalt kinni ja toimetati piirivalvekordoni territooriumile selleks puhuks üles seatud spetsiaalsesse linnakusse. Seal toimus tabatute esmane kontroll, arstlik läbivaatus ning seejärel sõltuvalt otsusest jaotamine kas pagulas- või kinnipidamiskeskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles