Õpetaja palk 3000 eurot kuus – kes läheks tööle Ida-Virumaale?

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Harjumaal asuva Klooga kooli õpetajad (vasakult) Liivia Muhel, Kaja-Astrid Reiska, Mardo Hoovi, Nele Lavrikov ja Külliki Rannu jõudsid vahetunni jooksul õpetajate toas arutledes järeldusele, et nemad pakutud palga eest elu- ja töökohta vahetama ei hakkaks.
Harjumaal asuva Klooga kooli õpetajad (vasakult) Liivia Muhel, Kaja-Astrid Reiska, Mardo Hoovi, Nele Lavrikov ja Külliki Rannu jõudsid vahetunni jooksul õpetajate toas arutledes järeldusele, et nemad pakutud palga eest elu- ja töökohta vahetama ei hakkaks. Foto: Eero Vabamägi

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase (Isamaa) lubaduse valguses hakata maksma Ida-Virumaal eesti keeles õpetavale pedagoogile 3000-eurost kuupalka uuris Postimees, kas see võiks meelitada mujalt Eestist õpetajaid töö- ja elukohta vahetama.

Lääne-Harju valla Klooga asula oli 30 aastat tagasi samasuguses olukorras kui Ida-Virumaa linnad, kus eestlasi on väga vähe. Ka kohalik kool oli venekeelne. Praegu on Klooga kool tavaline Eesti eestikeelne põhikool, olles küll juriidiliselt allutatud Laulasmaa koolile.

Kolmapäeva hommikul pärast esimest tundi, elevil ja rõõmsameelsed nagu lapsedki, kes vahetunnile pääsenud, kogunesid Klooga kooli õpetajad õpetajate tuppa ja olid valmis kiire kohvi kõrval Postimehega ministri pakkumise üle arutlema. Selgus, et nende meelest on ebaõiglane kulutada nii suuri summasid piirkonniti, kui samas on ka Tallinnas ja Harjumaal õpetajate puudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles