Zelenskõi sõnul sunnivad Venemaa sammud üldsust koonduma

BNS
Copy
Purustatud tank Artemivka teel.
Purustatud tank Artemivka teel. Foto: YASUYOSHI CHIBA/SCANPIX

Venemaa uute eskalatsioonisammude tõttu toimub kogu rahvusvahelise üldsuse diplomaatiline mobilisatsioon, sõnas neljapäevases videosõnumis Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi, edastas ukrainlaste uudistekanal Unian.

«Nüüd toimub kogu rahvusvahelise üldsuse diplomaatiline mobilisatsioon. Praegu meid toetajate ring ei piirdu ainult meie traditsiooniliste partnerite ja nendega, kes toetasid avalikult meie riiki pärast 24. veebruari. Nüüd toetavad meid peaaegu kõik – see on selline reaktsioon Venemaa uutele eskalatsioonisammudele,» rääkis riigipea.

Zelenskõi tõi välja, et farss pseudoreferendumite ettevalmistamisega Venemaa poolt okupeeritud Ukraina aladel näitab ilmekalt 2014. aastal Krimmis ja Donbassis toimunut.

«Ja ma olen tänulik kõigile maailmas, kes meid on toetanud. Kes mõistsid selgelt hukka järjekordse Venemaa vale,» ütles Zelenskõi.

Eelkõige tänas president Ühendriike, Prantsusmaad, Saksamaad, Soomet, Poolat, Balti riike, Suurbritanniat, Türgit ja Kanadat.

Nagu UNIAN varem teatas, siis plaanivad Vene okupandid 23.-27. septembril korraldada vallutatud Hersoni, Zaporižžja, Donetski ja Luhanski oblastite osades pseudoreferendumid ühinemiseks Venemaa Föderatsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles