Vello Mäss: Estonia huku otsene põhjus on ebaprofessionaalne laevaga ümberkäimine ekstreemsetes ilmastikutingimustes. Nii see on ja selle juurde jään! (6)

Copy
Allveearheoloog Vello Mäss põrutab Kuku raadio Marek Strandbergi saates «Kukkuv õun»: Estonia huku põhjus on ebaprofessionaalne laevaga ümberkäimine ekstreemsetes ilmastikutingimustes.
Allveearheoloog Vello Mäss põrutab Kuku raadio Marek Strandbergi saates «Kukkuv õun»: Estonia huku põhjus on ebaprofessionaalne laevaga ümberkäimine ekstreemsetes ilmastikutingimustes. Foto: Kermo Benrot

1994 aasta 28. septembri öös uppunud Estonia huku põhjused on kirjas seda juhtumit uurinud komisjoni lõpparuandes nagu on sealt võimalik leida ka oluline põhjus enamustele vandenõuteooriatele – nii väidab uurimislaeva Mare kapten ja laevaarheoloog Vello Mäss.

Parvlaev Estonia uppus 1994. aasta 28. septembri öötundidel ja võttis 852 inimeselt elu. Laev kadus pinnalt tavatult kiirelt. See tundus uskumatuna, sest Estoniat pidasid paljud koguni uppumatuks.
Estonia hukk oli mõne jaoks kui küpsetusahi, kust tõmmati välja järjekordne vandenõuküpsetis. Uurimislaeva Mare kapten ja allveearheoloog Vello Mäss on alates sellest raputavast hukust saati jaganud arusaama, et selle põhjused on samad, mis huku kohta koostatud ametlik kokkuvõte ka välja tõi.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles