FOTOD ⟩ Politsei pidas liiklustalgutel kinni üle 900 sõidukijuhi

Postimees
Copy

Eile toimunud liiklustalgutel rahustasid politseinikud liiklust 1154 paigas üle Eesti. Kokku peatati 934 rikkujat.

Liiklustalgute raames fikseeris politsei 416 kiiruseületust, lisaks vesteldi veel sama paljude juhtidega, kes kiirusepiirangu vastu eksisid. Päeva jooksul oli väljas 257 politseinikku, kes kontrollisid 1154 kohta üle Eesti, millest kodanikud eelnevalt teada olid andnud.

832 korral pööras politsei eile tähelepanu kiiruse ületamisele. «Talgute kokkuvõtteks võib öelda, et kaasliiklejad on väga tähelepanelikud ja teavad hästi, millised on probleemsed kohad liikluses, sest kontrollitud kohtade seas oli väga vähe selliseid, kus ühtegi rikkumist ei tuvastatud,» rääkis politseikolonelleitnant Sirle Loigo.

«Talgute eesmärk ei ole sõidukijuhte trahvida, vaid liiklusohutust tõsta, mistõttu 416 juhi puhul piirdusime vestlusega ja loodame, et inimene parandab oma käitumist trahvita,» rääkis Loigo. Politseinik tõdes, et juhid kipuvad alahindama kiiruseületuse tagajärgi. Seda eriti linnatingimustes, kus liigub kõige enam jalakäijad ja iga ületatud kilomeeter toob kaasa tõsisemad vigastused. Näiteks ühe suurema rikkumisena jäi eile politseipatrulli ette sõiduk, mille kiiruseks linnatingimustes fikseeriti koguni 100 km/h.

«Oleme väga tänulikud kõigile, kes liiklustalgute kaardile oma tähelepanekutest teada andsid. Sellest on väga palju abi ka edasise liiklusjärelevalve planeerimisel. Kuigi igale poole politseinikud eile ei jõudnud, siis külastamata jäänud kohti hoiame meeles ning kontrollime kindlasti edaspidi. Kiiruseületamine on probleem ning selles vallas jätkub meile tööd pikemaks ajaks,» kinnitas politseinik.

Lisaks kiiruseületamistele tuvastasid politseinikud ka 102 muud liiklusalast rikkumist. Näiteks Mihkli kandis tabati joobes, lubadeta ja registreerimata sõidukiga juht. Tartus märgati nii jalakäijaid kui ka jalgrattureid, kes ületasid teed punase tulega. Tallinnas tabati hulgaliselt juhte, kes sõitsid ühissõidukirajal ning Tõrva lähedal märkasid politseinikud möödasõidul tekkinud liiklusohtliku olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles