Tallinnas peeti tänaval kinni relvataolise esemega möödujaid ähvardanud röövel

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Foto: PPA

Teisipäeval õhtul pidasid politseinikud kinni 18-aastase mehe, kes ähvardas kesklinnas Laeva tänaval relvataolise esemega 29-aastast meest ja röövis temalt raha ning ähvardas ka mööduvaid inimesi. Keegi viga ei saanud. Politseinikud pidasid mehe Linnahalli juures kinni.

Esmavaatlusel oli uurijate arvates tegemist stardipüstoliga, kuid täpsema hinnangu annab ekspertiis.

«Enamik vabamüügis stardi-, õhk- ja mängupüstolitest sarnaneb tulirelvadega. Politseinikud, kes relvadega seotud sündmustele reageerivad, peavad kiirelt olukorda hindama ning eemalt ei ole võimalik tuvastada, mis tüüpi relvaga on tegu, mistõttu paneb relvataolise esemega ähvardav inimene end ohtu,» kirjeldas kriminaalbüroo juht Urmet Tambre.

«Tänaval liikumine peaks olema kõigile ohutu. Seetõttu suhtume igasse olukorda, mis riivab meie turvalisust, taunivalt,» sõnas prokurör Natalia Miilvee.

Foto: PPA

Kõnealuse juhtumi puhul on mehe teo motiivid ebaselged, kuid kinnipidamise ajal oli ta joobes.

Tambre sõnul on murettekitav, et relvadega seotud juhtumid järjest kasvavad ja et tänavatel liigub inimesi, kes on soetanud relvataolise eseme või selle ise valmistanud.

«Seda probleemi aitaks vähendada, kui kauplusekettide omanikud vaataksid üle oma õhk- ja stardipüstolite müügipoliitika – näiteks ei oleks need müügisaalis nähtaval kohal. Ka aitaks, kui oleks kohustus need eristada mõne muu värviga,» leiab Tambre.

Tänavu esimesel poolaastal oli Eestis 311 relvaga seotud juhtumit, kus vehiti, ähvardati või pandi kuritegu toime tulirelva või mõne muu relvataolise esemega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles