Pirita saab järgmisel nädalal uue linnaosavanema

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Jaanilaupäeval süütas Haabersti linnaosa vanema asetäitja Kaido Saarniit Vabaõhumuuseumis jaanitule. Varsti pärast seda sai temast Pirita vanema asetäitja.
Jaanilaupäeval süütas Haabersti linnaosa vanema asetäitja Kaido Saarniit Vabaõhumuuseumis jaanitule. Varsti pärast seda sai temast Pirita vanema asetäitja. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart esitas Pirita linnaosavanemaks praeguse linnaosavanema asetäitja ning ajutiselt linnaosavanema kohuseid täitva Kaido Saarniidu, kelle kandidatuuri tutvustatakse järgmisel esmaspäeval linnaosakogule ja kes nimetatakse ametisse ilmselt järgmisel kolmapäeval.

Vastavalt Tallinna põhimäärusele nimetab linnaosavanema ametisse linnavalitsus linnapea ettepanekul, kuulates ära linnaosakogu arvamuse. Kõlvart tegigi teatavaks Saarniidu kandidatuuri, paludes linnaosakogul arutada küsimust esimesel võimalusel. Linnaosakogu koosolek on esmaspäeval, kus uue linnaosavanema kandidatuuri esitleb ilmselt abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Senine Pirita vanem Tõnis Liinat sattus juuli alguses kriminaaluurimise alla ning linnavalitsus vabastas ta ametist. Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises, mis on seotud Pirita tänavate ja haljasalade hooldaja leidmiseks korraldatud riigihangetega.

Pärast vahi alla võtmist esitas Liinat avalduse ametist lahkumiseks. Alates sellest ajast on linnaosavanema kohuseid täitnud Saarniit.

Saarniit on lõpetanud Sisekaitseakadeemia ja saanud Tallinna ülikoolist riigiteaduste magistrikraadi. 2000-2021 on ta töötanud erinevatel ametikohtadel politseis, aastatel 2013-2021 Põhja politseiprefektuuris Kesklinna politseijaoskonna juhina. Käesoleva aasta algusest kuni tööle asumiseni Pirital oli Saarniit Haabersti linnaosavanema asetäitja. Praegu ei kuulu Saarniit ühtegi erakonda.

«Kui rääkida minu võimalikust ametikõrgendusest ehk Pirita linnaosavanema ametikohast, siis ilmselgelt annan endale aru, et tegemist on poliitilise ametikohaga. Olen linnavalitsusega koostööd teinud aastaid, tean seda meeskonda, tean, mida nad on saavutanud ning millised on eesmärgid, seega tean, et kui liitun Keskerakonnaga, siis liitun linna tasemel väga tubli ja võimeka meeskonnaga,» ütles Saarniit Postimehele.

Ta lisas, et linnavalitsuse poolt ei ole keegi soovitanud tal Keskerakonda astuda. «Sellest pole juttu olnud ning eks sellele otsusele pean ise jõudma, et millal on see õige aeg liitumiseks. Pigem pean seda liitumist erakonnaga teisejärguliseks ning olen pühendunud praegu sajaprotsendiliselt oma tööülesannetele, et linnaosa elanikud tunnetaksid, et neil on linnaosa valitsuse näol tugev, hooliv ja usaldusväärne partner,» ütles Saarniit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles