Top3 pitsa kohta Tartus, kuhu sa pead kindlasti minema

Copy
Foto: Shutterstock

Heade mõtete linn kihiseb imemaitsvat toitu pakkuvates restoranidest. Kuid kust saab linna parimat pitsat?

Kolm Tilli

Opera Pizza

Pizzakiosk

Kolm Tilli

Kui ütled Kolm Tilli, mõtled pizza. Kolme Tilli kindel eesmärk on pakkuda Eesti parimat pizzaelamust. Soovime oma külalised viia maitserännakule, mille tarbeks on pizzameistrid kokku pannud oivalise pizzamenüü. Meie valikust leiab nii klassikuid, nagu Diavola ja Crudo, kui ka põnevamaid maitsekoosluseid, nagu trühvli-salaami ja kale pizzad.

Foto: Kolm Tilli

Kolme Tilli pizzad on valmistatud algusest lõpuni Napoli stiilis, mida iseloomustavad õhuke pizzapõhi ja paksemad ääred. Napolist on pärit ka maailma kõige kuulsaim pizza - Margherita, millega kehtib põhimõte - vähem on parem. Selleks, et tagada parim kvaliteet, oleme kõige olulisemad toorained ise Itaalias välja valinud. Nõnda jõuavad meie külalisteni Kolme Tilli kokkade lemmikjahu otse Milano külje alt ning San Marzano värske tomatipasta.

Pizzategu algab alati taignast, mis vajab kuni 24 tundi hoolitsust enne, kui temast pizza saab. Taigna juuretisega valmistamine ja vormimine on meeliülendav ja salajane protsess, mis nõuab pizzameistrilt täielikku pühendumist. Võime julgelt öelda, et taigen ongi kõige tähtsam komponent ühe hea pizza juures. Pizzade küpsetamine toimub Kolmes Tillis ainult puuküttega ahjus. Mahlaka, suitsuse ja küpse maitse annab üksnes musta lepaga kütmine. Napoli stiilile omaselt on pizza söestunud täppidega. Fermentatsiooni käigus tekkinud ja pinnale kerkinud mullid küpsevad ülejäänud taignast kiiremini ning pizza omandab ilusa leoparditäpilise mustri. Selleks, et pizzanautimine oleks täiuslik, võtame külalised alati vastu siira heatahtlikkuse ja külalislahkusega ning teeme kõik, et igaüks tunneks end meie seltsis oodatuna. Meie miljööde võtmesõnadeks on hubasus, vaba õhkkond ja südamlik teenindus. Lahkudes on igaüks veelgi rõõmsam kui saabudes.

Kolm Tilli alustab hommikul vara ning lõpetab õhtul hilja. Eesti üks suuremaid restorane pakub toiduelamuse ja tugeva kultuuriprogrammi näol elamusi kõigile. Päeva alustuseks kutsume oma külalisi imelisele hommikusöögile ning sealt edasi on piiriks ainult taevas. Slice to meet you!

Opera pizza

Opera pizza looja Rauno Makkonen räägib nii: “Sattusin ühel sügispäeval 1996 Tartu linna ja avastasin, et ei leia sealt ühtegi kohta, kus süüa üks mõnus pizza. Kuna olin tegelenud Soomes pizzaäriga juba aastaid, hakkas peas kerima mõte, et võiks ju sellise koha ise Tartusse luua. Õigel ajal sattus kätte ka ajalehekuulutus, kus renditi söögikohta Vanemuise tänaval Kunstnike Majas. Mõeldud tehtud ja 1996 aasta lõpus avasimegi seal Opera pizza. Niisiis oleme seal nüüd tartlastele ja Tartu külalistele oma maitsvaid pizzasid pakkunud juba 26 aastat.”

Foto: Opera Pizza

Opera pizza on keskendunud ainult pizzade valmistamisele, muud meie restorani menüüs ei ole. Menüü on püsinud aastaid peaaegu sama ja klientidel on välja kujunenud omad lemmikpizzad, nii et paljudel pole vaja enam menüüd vaadatagi, teavad täpselt, mida tahavad tellida. Pizzad valmivad otse kliendi silme all värskest omavalmistatud taignast. Menüüst leiab omale pizza ka vegetaarlane ja vegan.

Oleme ka natuke laienenud. Aastal 2010 tekkis Opera pizza Tallinna, 2014 avasime teise restorani Tartus Annelinnas ja paar aastat tagasi Aardlas. Kahjuks Annelinna pizzakoha pidime Covidi tulekul sulgema, kuid pole lootust kaotanud avada see parematel aegadel uuesti.

Praegu aga ootame lahkesti kõiki Opera pizzadesse Tallinnas Kotka 3b, Tartus Vanemuise 26 ja Aardla 27. Saate süüa kohapeal, võtta kaasa või tellida koju ja kontorisse. Menüü ja muu info leiate kodulehelt.

Tere tulemast ja head isu!

Pizzakiosk

Tõenäoliselt ei oska keegi öelda, millal ja kus küpsetati maailma esimene pitsa. Küll aga on teada, et Pizzakioski esimene pannipitsa tuli ahjust välja 2004. aastal Paides.

Pizzakiosk

“Seisime keset Paidet ja vaatasime ühe, teise ja kolmanda koha poole. Ükski polnud nagu see õige. Meil ei jäänud üle muud, kui ise endale meelepärane koht sisse seada. Asusime Paidest teele ja sõitsime kahe nädala jooksul läbi Rootsi ja Taani Prantsusmaale ja Itaaliasse. Meie isu aina kasvas. Aga nüüd oli sellel isul nimi – pitsaisu. Kust leida parim pitsa? Loogika ütles, et eks ikka Itaaliast, aga kui me ühel päeval Kopenhaageni kesklinnas pannipitsade kohvikus istet võtsime ja hambad auravasse viilu sisse lõime, oli asi selge. Paidesse tuleb tuua maailma parimad pannipitsad,” jagavad Riina ja Kurre Ehrnsten Pizzakioski sünnilugu.

18 aastat hiljem on Pizzakiosk leidnud koha pea igas Eesti nurgas. Just Tartus on kõige rohkem Pizzakioskeid elanike kohta - heade mõtete linnas on neid kokku suisa 4, neist kõige silmapaistvam on Tartu Lõunakeskuse Pizzakiosk.

Oleme tänulikud, et eestlased armastavad meie rikkalikku, servast servani kattega pitsat. Eesti pitsat. Seda tõeliselt krõbeda ja juustuse äärega pannipitsat, kus toorainega ei koonerdata!

Võtame näiteks Pizzakioski menüüs oleva üle 30 pitsa seast praegu kõige popima pitsa, Chipotle. Chipotle peategelaseks on õrnalt vürtsikas Chipotle majonees, mis on ideaalseks kaaslaseks suitsukanale ja hakklihale. Pitsale lisavad iseloomu marineeritud punane sibul ja kurk. Värskelt ahjust tulnud pitsale lisatakse röstitud sibulat ja värsket rukolat.

Mafioso pitsa kuulub nii Pizzakioski kui kogu maailma pitsarestoranide klassika hulka oma rohke liha, parajas koguses köögiviljade ja põnevate maitsenüanssidega eri sorti juustudelt. Türi pitsat armastab lisaks türilastele aga enamik eestlasi. Maitsekas hakkliha, parajalt vürtsi, krõmpsuv marineeritud kurk ja ahjus küpsenud punase sibula rõngad, küüslauk… Lihtsuses peitub võlu!

Jah, õnne ei saa karbiga koju viia. Aga Pizzakioski pitsat saab. Ja see on peaaegu sama hea. Tutvu menüüga www.pizzakiosk.ee ja tee tellimus mugavalt meie e-poes!

 
Copy
Tagasi üles