KUULA KÕNESID ⟩ Tööjõupuuduses häirekeskusesse helistatakse uskumatute jaburustega (3)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ajakirjaniku juuresolekul helistati päästekorraldajale kaks korda: ühel korral küsiti, kas koroonaviirus on veel olemas ja teisel korral kurdeti salvrättidest punetava näo üle.
Ajakirjaniku juuresolekul helistati päästekorraldajale kaks korda: ühel korral küsiti, kas koroonaviirus on veel olemas ja teisel korral kurdeti salvrättidest punetava näo üle. Foto: Eero Vabamägi

Häirekeskusel napib töökätest ja need, kes on alles jäänud, peavad vastama kõnedele nagu «lukuabi ei vasta» ja «kas see koroona on veel olemas või». Häirekeskus andis mõista, et olukord nende töörindel on tegelikult tõsisem, kui inimesed aimaks.

«Ausalt öeldes on suhteliselt jõuetu seis,» võttis häirekeskuse kriisijuht Janek Murakas olukorra kokku. Tänavu on suvega töölt lahkunud rohkem inimesi kui eelmine aasta kokku ning kolmandik 112 kõnedest, mida allesjäänud saavad, on sellised, kus abi ei vajata.

Ehkki häirekeskus ei taha anda signaali, et Eesti inimesed 112 valimist peaks pelgama, ilmestavad nende helisalvestised inimeste teadmatust hästi: kes kurdab kättesaamatu lukuabi üle ja kes küsib kuupäeva.

Olukorras, kus neljandik töötajatest on puudu ning 112 liinile helistatakse pealtnäha uskumatute jaburustega, on tekkinud kõnejärjekorrad: markantsemates näidetes oodatakse toru otsas minuteid - ajal, kui silme ees põleb maja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles