Jevgeni Ossinovski sõitis Ukrainasse visiidile

Postimees
Copy
Jevgeni Ossinovski Ukrainas.
Jevgeni Ossinovski Ukrainas. Foto: Tallinna linnavolikogu

Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski viibib sel nädalal Ukrainas, kus tema eesmärgiks on kaardistada koostöös Ukraina omavalitsustega neid projekte, mille elluviimist Tallinn saaks toetada.

Ossinovski ütles pressiteate vahendusel, et Tallinn on alates sõja algusest olnud solidaarne Ukraina riigi ja rahvaga.

«Tallinna linnavolikogu mõistis kohe sõja algul hukka Venemaa agressiooni ning katkestas sidemed Moskva ja Peterburiga. Samal ajal oleme toetanud oma sõpruslinnu – Kiievit ja Odessat – humanitaarabiga, loonud Tallinnas Ukraina väljaku, võtnud vastu kümneid tuhandeid Ukraina sõjapõgenikke ning pakkunud neile haridust ja muid vajalikke teenuseid,» ütles Ossinovski. «Järgmise sammuna peame nii Eestis kui Euroopa Liidus laiemalt hakkama palju enam panustama Ukraina linnade ülesehitusse.»

Volikogu esimees rõhutas, et Ukraina ülesehitus on niivõrd massiivne ülesanne, et lisaks rahvusvahelisele ja riiklikule tasandile on selles oluline roll ka omavalitsustel. «Tallinn kui Eesti suurim omavalitsus peab selles olema kindlasti suunanäitaja. Samas kutsun ka kõiki teisi Eesti omavalitsusi leidma endale partnereid Ukraina omavalitsuste seas,» lisas volikogu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles