Põhja-Tallinn ja Haabersti soovivad ühendavat bussiliini

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Väike-Õismäelt pääseb ühistranspordiga kesklinna, aga mitte näiteks Põhja-Tallinna.
Väike-Õismäelt pääseb ühistranspordiga kesklinna, aga mitte näiteks Põhja-Tallinna. Foto: Sander Ilvest

Uue bussiliini avamine annaks Põhja-Tallinna ja Haabersti linnaosa elanikele senisest märksa parema võimaluse jõuda ühest linnaosast teise, säästes oluliselt teekonnale kuluvat aega, leiavad kahe linnaosa vanemad.

«Vajadus uue bussiliini järele ühendamaks omavahel kaht suurt linnaosa – Põhja-Tallinna ja Haaberstit, on juba ammu esile kerkinud. Rahvastikuregistri andmekogu järgi elab neis linnaosades kokku üle 107 000 inimese. Ühtlasi vähendaks see ummikuid ja lahendaks mitmeid parkimisega seotud probleeme,» väitsid Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap ja Haabersti vanem Oleg Siljanov Tallinna transpordiametile saadetud pöördumises.

Nende hinnangul looks uue bussiliini Väike-Õismäe – Kopli rajamine paljudele Põhja-Tallinna elanikele kiirema, mugavama ja ka turvalisema ligipääsu meditsiiniteenustele Lääne-Tallinna Keskhaiglas (Paldiski mnt 68) ja nakkuskliiniku polikliinikus (Paldiski mnt 66).

Samuti paraneks ligipääs vaba aja veetmise ja sportimise võimalustele, nagu Tallinna loomaaed, Eesti Vabaõhumuuseum, Harku järve rand, Haabersti jäähall Ice Arena, Haabersti 3, Saku suurhall. Samuti oleks kättesaadavam Rocca al Mare kaubanduskeskus, ehituspoed Bauhaus ja K-Rauta Haabersti.

«Tungivat vajadust uue bussiliini järele tunnevad need Põhja-Tallinna elanikud, kelle töö- või õppimiskoht asub Haaberstis, näiteks Tallinna Mustjõe Gümnaasiumis. Oluline on seegi, et 2023 aastal avatakse Põhja-Tallinnas Pelgulinna riigigümnaasium,» rõhutasid linnaosavanemad.

Kolde pst 67a kerkib neljakorruseline koolihoone, mille juurde kuuluvad välitegevusalad, haljastusega linnapark, juurdepääsu- ja liikumisteed ning jalgratta- ja autoparkla. Koolimaja on kavandatud 1200 inimesele –1080 õpilasele ja 120 õpetajale ning teistele töötajatele.

Põhja-Tallinna ja Haabersti elanike 2018. aastal küsitluse tulemusel pooldab 94 protsenti küsitletutest Väike-Õismäe–Kopli otseliini rajamist.

«Arvestades kahe linnaosa kiiret arengut ei ole kahtlustki, et 4 aastat hiljem on vajadus selle bussiliini järele veelgi suurem. Elukalliduse tõus, muu hulgas kõrged kütusehinnad, mõjutavad oluliselt tarbija käitumist. Muutusi on märgata juba praegu – kasvanud on ühistranspordi kasutamine. See tõsiasi tõstab Väike-Õismäe–Kopli bussiliini rajamise vajadust veelgi. Palume kaaluda võimalust uue bussiliini avamiseks Põhja-Tallinna ja Haabersti vahel,» kirjutasid linnaosavanemad transpordiametile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles