Kõrgemate riigikaitsekursuste vilistlased kogunevad arutama Eesti julgeolekut

BNS
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Madis Veltman

Üle poolesaja kõrgemate riigikaitsekursuste vilistlase koguneb teisipäeval Tallinnas Kultuurikatlas konverentsile, et arutleda Eesti välis- ja julgeolekupoliitika ning riigikaitse teemadel.

Järjekorras teise vilistlaste riigikaitsekonverentsi avab peaminister Kaja Kallas ja sõnavõtuga esineb kaitseminister Hanno Pevkur. Konverentsi lõpetab oma kõnega president Alar Karis.

Eesti välis- ja julgeolekupoliitikat, sõjalist riigikaitset ja laia riigikaitset analüüsivad riigisekretär Taimar Peterkop, kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm, välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov, Eesti esindaja NATO juures Jüri Luik, Eesti suursaadik Ukrainas Kaimo Kuusk, kaitseväe juhataja Martin Herem, riigikogu liige Leo Kunnas, naiskodukaitse esinaine Airi Tooming ning teised juhtivad riigiametnikud ja eksperdid.

«Riigikaitsekursuste vilistlased teavad, kuidas sünnib Eesti kaitsepoliitika ja on kursustel ekspertide juhtimisel harjutanud tõsiste julgeolekukriiside lahendamist,» ütles kõrgemate riigikaitsekursuste juhataja Madis Mikko. «Praegu, kui Euroopas käib Venemaa julm agressioonisõda ja meil on selja taga mitmeaastane tervishoiukriis, on oluline võtta aastatega kogunenud teadmised ja kogemused kokku ning arutada üheskoos Eesti riigikaitse oleviku ja tuleviku üle. Olen kindel, et mida rohkem kursuste vilistlased Eesti kaitsepoliitika aruteludesse panustavad, seda parem meie riigile.»

Kõrgemad riigikaitsekursused toimusid esimest korda aastal 1999 ja need on ajaloo jooksul läbinud pea 2300 inimest. Vilistlaste seas on omavalitsuste, äriettevõtete ja ühiskondlike organisatsioonide juhte, arste, ajakirjanikke, riigiametnikke, poliitikuid ja kõrgemaid sõjaväelasi. Kursuste vilistlaste seas on näiteks kolm hilisemat peaministrit, kaks kaitseväe juhatajat ja sadakond riigikogu liiget. 

Esimene vilistlaste konverents toimus 2019. aastal.

Kaitseuuringute keskus korraldab teist riigikaitsekonverentsi koos riigikantselei, kaitseministeeriumi, välisministeeriumi, siseministeeriumi ning politsei- ja piirivalveametiga. Konverentsi toimumist toetavad Swedbank, Nortal, Itella ja SK ID Solutions.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles