Kallas: olen palunud telefonikõnet Briti välisministriga

Postimees
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Madis Veltman

The Times kirjutas täna, et veebruaris siia toodud 700 sõdurit viiakse detsembris tagasi Ühendkuningriiki. Briti valitsuse plaani järgi väheneb siin olevate sõdurite arv poole võrra.

Uudist kommenteeris tänases infotunnis ka peaminister Kaja Kallas (RE).

«Briti väed on siin juba 2016. aastast. Ja Briti väed on olnud NATOs meie raamriigiks. Tõsi on see, et neil on püsivad väed, kes on pidevalt kohal ja täiendavad väed, mida toodi siia ajutiselt. Madridis me saime kokkuleppe, et meile tuleb diviisisuurune staap ja seda ehitame välja. Selle kõigega läheme edasi,» rääkis Kallas.

Kallas ütles, et britid on siia paigutanud olulist tulejõudu ning eelpaigutatud võimed suurenevad. «Poliitiliselt ei ole meile teada antud, millal ajutise kontingendi aeg lõppeb. Tähtis on see, et inimesi on kohale tuua tunduvalt lihtsam ja siia me teeme ka juhtimisstaabi,» kinnitas ta.

«Olen palunud ka uue Briti välisministriga (James Cleverly - toim) telefonikõnet. Seni on jutt, et hetkel meil julgeolekuolukord nõuab seda, et me teeme täiendavaid samme, mis nõuavad NATO kokkulepete säilimist,» märkis Kallas ja toonitas: «Eesti on jätkuvalt kaitstud, sõjalist ohtu meile ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles